Gyász! A rák végül legyőzte a legendás énekest

Videóval

Az ötvenes-hatvanas évek egyik legnépszerűbb együttesének utolsó tagja távozott az élők sorából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyászol a zenei világ: 2009. szeptember 21-én, 69 éves korában elhunyt John „Bootsie” Wilson, a The Silhouettes nevű együttes egykori énekese és egyben utolsó tagja, adta hírül a zenész felesége, Pauline. Wilson a Dél-Karolina államban található spartanburgi otthonában távozott az élők sorából, halálát rák és veseelégtelenség okozta.

A doo wop és R&B stílusban alkotó együttes 1956-ban alakult The Thunderbirds néven. A banda tagjai Richard Lewis, Bill Horton, Earl Beal és Raymond Edwards voltak.

A sikerre pedig nem kellett sokat várniuk, 1957 végén ugyanis az Ember kiadó piacra dobta Get a Job című dalukat, amely rövidesen listavezető lett a Billboard R&B- és popzenei slágerlistáján egyaránt.

Számos filmben hallhattuk slágerüket

Az örökzöld sláger dalszövege ihlette az egy évtizeddel később színre lépő Sha Na Na együttes nevét, magát a dalt pedig számos filmben is hallhattuk, többek között az Amerikai graffiti, a Szerepcsere és az Állj mellém! című alkotásokban.

John Wilson 1961-ben csatlakozott az együtteshez, tíz évvel később pedig újra felvette a Get a Jobot, amely a The Original and New Silhouettes című albumon hallható.

Wilson jelentős mértékben hozzájárult az együttes sikeréhez, nevéhez köthető például az 1962-es Move On Over (To Another Land) című sláger, az 1963-as Rent a Man, valamint az 1968-as Not Me, Baby, amelyet az énekes a közelmúltban személyes kedvenceként nevezett meg, és amely a hetvenes évek egyik nagy slágere lett Nagy-Britanniában.

A The Silhouettes 1968-ban feloszlott, de az alapító tagok a nyolcvanas években újra összeálltak, és 1993-ig zenéltek együtt. Wilson azonban ebben már nem vett részt, 1972-ben ugyanis Dél-Karolina államba költözött, ahol két évvel később lelkész lett.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Három évtizeden keresztül nyolc templomban szolgált az Afrikai Metodista Episzkopális Egyház lelkipásztoraként. Az éneklést azonban sosem hagyta abba, hívei tucatnyi templomban hallhatták egyedülálló hangját.

Ezt is szeretjük