John Travolta életére akart törni színész kollégája: ezzel dühítette fel
Freddie Prinze féltékeny volt John Travolta sikereire.

john travolta cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szórakoztatóiparban folyamatosan újabb és újabb arcok tűnnek fel, az már csak rajtuk és a szerencséjükön múlik, hogy legendává növik ki magukat, vagy csak pár évig a köztudatban maradnak, majd eltűnnek. Ebből kifolyólag mindig is nagy volt a verseny a színészek között.

A '70-es években Freddie Prinze Jr. édesapja, Freddie Prinze nagy sztárnak számított az Egyesült Államokban, a Chico and the Man szituációs komédia ünnepelt főszereplőjeként gyakran szerepelt az újságok címlapjain. Eközben egy másik színész is egyre gyakrabban szerepelt mindenütt, ő nem volt más, mint John Travolta, aki az 1975-ben induló Welcome Back, Kotter című sorozattal futott be, majd az 1977-es Szombat esti láz, illetve az 1978-as Grease filmek repítették a csúcsra. A sorozatban egyértelműen ő volt az ügyeletes szépfiú. Nos, pont emiatt keletkezett némi düh Freddie Prinze-ben, vallotta be a színész régi barátja, Jimmie Walker a The Comedy Store című műsorban.

Freddie Prinze így akarta kioltani John Travolta életét

A férfi elmondta, hogy amikor a '70-es évek közepén Travoltát rakták a tinimagazinok címlapjaira, nagyon dühös lett Freddie Prinze, hiszen előtte őt kiáltották ki a kamasz lányok bálványának. Egyszer a férfi fel is hívta őt azzal, hogy muszáj eltenniük láb alól John Travoltát.

Freddie Prinze féltékeny volt Travoltára.
Freddie Prinze féltékeny volt Travoltára.
Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

- Azt mondta: "Megölöm ezt az embert! Én vagyok a legnagyobb tévésztár." Erre azt feleltem, hogy sok ember benne van még a tévében, köztük én is. Erre így vágott vissza: "De ember, te nem vagy nagyobb nálam. Én vagyok a legnagyobb, a legjobb. Mindenki ismer, engem tartanak a legviccesebbnek" - idézte fel a beszélgetésüket.

Hiába próbálta lebeszélni Prinze-t, hogy ne kövessen el semmi butaságot, a férfi hajthatatlan volt, elővette nyílpuskáját, majd Travolta apartmanjához hajtott autójával. Jimmie Walker is vele tartott, hátha sikerül meggyőznie a férfit, hogy ne bántsa embertársát. Végül Freddie Prinze három nyilat is belelőtt a Szombat esti láz sztárjának ajtajába. 

John Travolta a '70-es években vált népszerűvé.
John Travolta a '70-es években vált népszerűvé.
Fotó: Hulton Archive / Getty Images Hungary

Szerencsére Travolta nem tartózkodott aznap este otthon, így egy haja szála sem görbült.

Freddie Prinze Jr. édesapja az eset után nem sokkal tragikus körülmények között elhunyt, depresszióban szenvedett, végül fejbe lőtte magát, nagyon fiatal volt, csupán 22 esztendős.

Sztárok, akik kitörtek a mélyszegénységből

Képes összeállításunkban megnézheted, kik azok a hírességek, akik régen szegény körülmények között éltek.

Ezt is szeretjük