Ő volt Joe Biden első felesége: a csinos Neiliát tragikus módon veszítette el
Joe Biden első felesége tragikus autóbalesetben hunyt el, kislányuk is elveszítette akkor az életét.

joe-biden-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Joe Biden mielőtt beleszeretett volna Jillbe, már élt házasságban, ám sajnos egy szörnyű tragédia miatt elveszítette a feleségét, Neiliát és egyéves kislányát, Naomit, becenevén Amyt.

Egy hajszálon múlt, hogy fiai, a hároméves Beau és a kétesztendős Hunter is örökre lehunyja szemeit a szörnyű incidens következtében.

Ő volt Joe Biden első felesége

Neilia Hunter a Syracuse Egyetemre járt, míg Joe Biden a Delaware Egyetem hallgatója volt, mind a ketten a tavaszi szünetet a Bahamákon töltötték, ott ismerkedtek meg egymással, majd egymásba is szerettek. Később Biden át is iratkozott a Syracuse-ra. 

- Igazi könnyed és természetes szépség volt, gyönyörű mosollyal rendelkezett - emlékezett meg Neiliáról Jill Biden a Where The Light Enters című könyvében, az asszony ugyanis egyszer találkozott vele még a '70-es években.

Neiliát végül 1966-ban vette el a politikus. A nő angolt tanított a Syracuse City állami iskolában. Miután összeházasodtak, Delaware-be költöztek, Biden itt ügyvédként dolgozott, illetve a New Castle megyei tanács tagja volt, közben sorba érkeztek a gyerekek: Beau 1969-ben, Hunter 1970-ben, Naomi 1971-ben született. Biden 1972-ben J. Caleb Boggs ellen indult szenátorként, ekkor a felesége támogatta is az ambiciózus férfit. A kampányban is végig segített neki mindenben, bár nem sokan jósoltak neki győzelmet, végül megválasztották szenátornak.

Itt két fiukkal, Beau-val és Hunterrel láthatóak.
Itt két fiukkal, Beau-val és Hunterrel láthatóak.
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

A politikus élete gyökeresen megváltozott 1972. december 18-án. Akkor karácsonyi vásárlásra indult Neilia a gyerekekkel, fenyőfát akartak venni. Az asszony végül összeütközött egy kamionnal. Azonnal kórházba szállították őket, de Neilián és a kislányon nem tudtak segíteni, a fiúk, bár súlyos sérüléseket szenvedtek, de túlélték a balesetet. Joe Bidennel a szomorú hírt telefonon közölték, a tragédia idején épp Washingtonban tartózkodott. Amikor meghallotta, mi történt, úgy érezte, egy fekete lyuk képződött a szívében.

- A fájdalom az elején elviselhetetlennek tűnt, és hosszú időbe telt, mire meggyógyultam, de túléltem a büntető megpróbáltatásokat. Végigcsináltam a sok támogatással, újraalkottam az életem és a családom - vallotta be a Promise Me, Dad című memoárjában.

Először úgy volt, hogy Washingtonba költözik, de a két fia miatt az ingázást választotta, vonattal közlekedett az amerikai főváros és Wilmington között, mert minden reggel és este is puszit akart adni nekik, nem akart kimaradni az életükből, illetve a gyász feldolgozásában is sokat segítettek neki a fiúk. 1975-ben lett újra szerelmes, Jill-lel 1977-ben házasodtak össze.

Jill és Joe Biden lánya, Ashley

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű Jill és Joe Biden közös gyermeke.

Ezt is szeretjük