Egyre ijesztőbben fest az egykor sármos Joaquin Phoenix
Néhány éve még egész Hollywood a fiatal tehetség, Joaquin Phoenix lábai előtt hevert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizony, bizony, alig három éve, hogy Joaquin Phoenixet a világ minden táján ünnepelték tehetségéért és kisfiús sármjáért. Ráadásul harmincegynéhány éves létére máris kétszer volt az oly sokak által áhított aranyszobrocska közelében: 2000-ben a Gladiátorért, rá öt évre pedig a Nyughatatlanért jelölték a legjobb mellékszereplő Oscar-díjára.

Rá sem ismerni a bozontos figurában a közkedvelt színészre

Ekkora siker természetesen a nőket sem hagyta hidegen, így az álmodozó szemű sztár rövid időn belül a gyengébbik nem első számú kedvencévé nőtte ki magát – bár ennek ellenére magánéletéről nem sokat tudott kideríteni a bulvársajtó.

A hírnév és az azzal járó felhajtás azonban rendkívül megviselte Phoenixet, aki már egy ideje alkoholba fojtotta bánatát, minekutána 2005-ben bevonult egy rehabilitációs klinikára. Állítása szerint akkor döbbent rá függőségére, amikor a Nyughatatlant forgatták az énekes Johnny Cash életéről.

Soha többé nem akar filmezni

- Valahogy a munkálatok alatt tudatosult bennem, mennyit is iszom. Bár nem nyúltam minden nap az alkoholhoz, de gyakran megtettem, mert semmi és senki nem volt, ami visszatartson. Egyszerűen az alkoholra támaszkodtam, mert olyankor éreztem magam rendben – vallotta.

Ám kijózanodása sem hozta el a várva várt megnyugvást – 2008 októberében ugyanis azzal döbbentette meg a filmvilágot, hogy bejelentette, abbahagyja a filmezést, mert ezentúl a zenélésnek akar élni. Még utolsó filmjének, a Gwyneth Paltrow-val készült Two Lovers-nek a promóciós körútján sem volt hajlandó részt venni.

Hogy mi lehet az oka a visszavonulásnak, csak találgatni lehet: elképzelhető, hogy nem akar bátyja, a fiatalon elhunyt River Phoenix sorsára jutni, aki 1993-ban, 23 évesen drogtúladagolásban halt meg. Az is lehet, hogy a sok forgatás és a magánélet hiánya viselte meg az érzékeny lelkű színészt.Vagy talán a közelállóknak van igaza, akik állítják, különösen zűrös évet hagyott maga mögött a fiatal sztár? Ki tudja. Mindenesetre a nemrég készült fotókon világosan látszik, valami nagyon nincs rendben Joaquin Phoenix körül, aki szaporodó kilóival, bozontos szakállával és kócos frizurájával egyre kevésbé emlékeztet korábbi önmagára.
Ezt is szeretjük