"Csak megjátszottam" - Joaquin Phoenix piszkosul átverte a világot
A filmrajongók döbbenten követték végig Joaquin Phoenix szétesését. Ám az egész átverés volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg egy emberként hördült fel a Joaquin Phoenix iránt rajongók tömege, amikor a sztár 2008-ban váratlanul bejelentette, felhagy a színészettel, és ezentúl rapperként keresi a kenyerét.

Az ezt követő két évben mély döbbenettel és némileg értetlenkedve követte a világ az Oscar-díjas híresség látványos szétesését.

Látványos változás

Joaquin Phoenix ugyanis valóban úgy tűnt, mint aki testileg-lelkileg teljesen leépült: hasat növesztett, haját és szakállát sem nyíratta, koszos ruhákban mutatkozott, sőt, gyakran illuminált állapotban kapták le a lesifotósok.

Ráadásul akárhányszor próbáltak vele interjút készíteni, mormogásnál és egyszavas válaszoknál többet nem tudtak kicsikarni belőle még a legtapasztaltabb riporterek és műsorvezetők sem, mint például David Letterman.

Egyszóval az egész hihetetlenül valóságosnak tűnt, bár az némi gyanakvásra adott okott, hogy sógora, Casey Affleck mindent kamerára rögzített - de hát művészcsaládban sosem tudni, mit miért tesznek. És hát sajnos az is igaz Hollywoodra, hogy nem először lett volna szemtanúja egy tehetséges színész összeomlásának.

Minden csak színjáték volt

Most azonban lehullt a lepel! A dokumentumfilmet a múlt héten I'm Still Here címmel mutatták be, és alaposan megosztotta a nézőket a Velencei és a Torontói Filmfesztiválon. Casey Affleck azonban a New York Times-nak adott csütörtöki interjújában bevallotta, valójában csupán ál-dokumentumfilmről van szó!

- Joaquin hihetetlenül jól játszott, azt hiszem, ez volt élete legnagyobb alakítása - lelkendezett Affleck.

Azt is elárulta, a film nagy részében színészek láthatók, nem valódi szereplők, ennek ellenére a titkolózással azt szerették volna elérni, hogy az emberek valóban igaznak higgyék, amit látnak.

Most már csak az a kérdés: ha Joaquin Phoenix egyszer valóban elindul majd a lejtőn, ki lesz az a naiv, aki ezt elhiszi?

Ezt is szeretjük