48 évesen is észbontóan szép Joan Chen, a Twin Peaks sztárja
A kilencvenes évek sikersorozatának bombázója talán még vonzóbb és bájosabb, mint akkoriban.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki ne emlékezne a kilencvenes évek sikersorozatára, a David Lynch rendezte Twin Peaks-re? Bár az egyre kuszábbá váló sztorit csak keveseknek sikerült kibogozni, azért azt szinte senki sem felejtette el, micsoda jóképű pasik és bombázó csajok tűntek fel a széria epizódjaiban. Egyikük volt Joan Chen kínai származású színésznő, aki anno Josie Packard szerepében szinte minden hímneműt elcsábított.

Majdnem húsz év elteltével ugyanolyan gyönyörű

Bár a nyugati világ a Twin Peaks által ismerte meg nevét, az 1961-es születésű Joan Chen már jóval korábban népszerű sztár volt hazájában.

Első filmszerepei egyikét még 1979-ben kapta a Little Flower című moziban. A Time magazin pedig rögtön a kínai Elizabeth Taylorként kezdte emlegetni, mivel tengerentúli kolléganőjéhez hasonlóan Chen is tinédzserkorában tett szert hírnévre.

Húszévesen érkezett az Egyesült Államokba, ahol még egyetemre is járt, hogy megtanulja a filmkészítés csínját-bínját. Nem sokkal később Bertolucci szerepet ajánlott neki Az utolsó császár című produkciójában, majd 1990-ben jött a Twin Peaks.

Nem akarta, hogy beskatulyázzák

Ezután felbukkant még néhány hollywoodi alkotásban - Lángoló jég, Dredd bíró -, de aztán ráunt, hogy mindig valamiféle egzotikus szépséget kell játszania, így megpróbálkozott a kamera másik oldalával.

A sikeres 1998-as Xiu Xiut követően 2000-ben már Richard Gere-t és Winona Ridert rendezte az Ősz New Yorkban című romantikus drámában.

Azért a színészettel sem hagyott fel, az ezredforduló óta felváltva játszik amerikai és kínai filmekben, de időről időre átáll a kamera mögé. Tehetségét számtalan alkalommal elismerték. Egyebek közt hazavihette a Fiatal Filmesek Torinói Fesztiváljának díját a legjobb színésznő kategóriában, a 2007-es The Home Song Stories drámában nyújtott alakításáért.

Ami a magánéletét illeti, a még mindig gyönyörű és kortalan sztár immáron 1992 óta együtt van második férjével, Peter Hui kardiológussal.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Két közös lányukkal San Franciscóban élnek, de minden évben eltöltenek egy kis időt Kínában, Chen ottani családtagjainál is, hogy a gyerekek jobban megismerjék gyökereiket.

Ezt is szeretjük