Megdöbbentő vallomás Jimi Hendrix halálával kapcsolatban
Egy új elmélet szerint a világhírű sztár halála nem baleset volt, hanem brutálisan gyilkosság áldozata lett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Június végén kerül Amerikában a könyvesboltokba James „Tappy” Wright Rock Rodie című kötete, amiben a szerző egy megdöbbentő vallomást közöl Jimi Hendrix halálával kapcsolatban.

Jobbra: Michael Jeffrey felesége oldalán

Wright kötete igazi szenzációinak ígérkezik, véleménye szerint ugyanis a legendás gitárost saját menedzsere ölte meg! Wright elmondása szerint maga Hendrix menedzsere, Michael Jeffrey vallotta be neki részegen még 1971-ben, hogy ő végzett a zenésszel meglehetősen barbár módon.

Jeffrey ugyanis teletömte az eszméletlen Hendrix száját mindenféle tablettával, majd ezek után több üveg vörösbort itatott meg vele.

Többet ért holtan, mint élve

- Meg kellett tennem Tappy. Mert többet ért nekem holtan, mint élve. Az a szemét el akart hagyni egy másik menedzser miatt, és ha elveszítettem volna őt, mindent elveszítettem volna – olvasható a sokkoló vallomás a könyvben.

James Wright elmélete szerint Jeffrey-t a kapzsiság és a féltékenység vezérelte, Hendrix életbiztosításáért ugyanis akkoriban két millió dollárt zsebelt be.

Ha a sztori igaz, Jeffrey nem sokáig élvezhette az aljas módon megszerzett pénz nyújtotta örömöket, két évvel később ugyanis életét vesztette egy repülőgép-szerencsétlenségben.

Máig tisztázatlan körülmények között hunyt el

Hendrix 27 éves korában bekövetkezett halála – sok más rockzenész halálához hasonlóan – a mai napig tisztázatlan. Ami biztos, hogy a világ egyik leghíresebb gitárosa 1970. szeptember 18-án bevett kilenc szem Vesperax altatót, halálát pedig fulladás okozta.

John Bannister orvos szerint Hendrix a saját hányásába fulladt bele, ami túlnyomórészt vörösborból állt.

A beszámolók azonban ellentmondásosak, hiszen Hendrix barátnője, Monika Dannemann azt állította, hogy a zenész még élt, amikor a mentők elvitték, ezzel szemben a rendőrök és mentősök szerint már jó ideje halott volt, amikor a helyszínre érkeztek.

Ezt is szeretjük