Megható, hogy búcsúztak Jean-Paul Belmondótól: eltemették a legendás színészt
Jean-Paul Belmondótól végső búcsút vettek a szerettei.

belmondo-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn délután az egész világot megrendítette Jean-Paul Belmondo halálának híre, a 88 éves francia színész otthonában hunyta le örökre a szemeit.

Állami gyászszertartás keretén belül búcsúztatták a sztárt Párizsban csütörtökön, írta meg az Euro News. Pénteken délelőtt pedig örök nyugalomra helyezték a legendát.

Eltemették Jean-Paul Belmondót

A csütörtöki búcsúztatóról egy rövid videót osztott meg a híroldal, a Köztársasági Gárda Ennio Morricone Chi Mai című szerzeményét dolgozta fel, ez a dal A profi című filmben is hallható. Megható és igazán szép pillanat volt, ahogy erre a zenére vitték a színész koporsóját.

A szertartáson Emmanuel Macron elnök és a felesége, Brigitte Macron is részt vettek. A francia elnök már Belmondo halála napján a Twitterén búcsúzott a színésztől, de a ceremónián is beszédet mondott. Kiemelte, hogy ő egy ezerarcú hős volt, aki hat évtizedig elkerülhetetlen figurája volt a francia filmvilágnak.

- Óriás volt az óriások között, de mindenekelőtt ember. Ahogyan gyermekkori szomszédja, Jean-Paul Sartre írta róla: "Csodáljuk őt, megnevettet minket. Belmondo kicsit olyan, mint mi, csak jobb" - írta meg az elnök szavait a lap.

A művész egyik unokája, Victor Belmondo így búcsúzott szeretett nagyapjától:

- Biztos vagyok benne, bárhol is van, mosolyog. (...) Élete végéig sem szűnt meg nála, hogy a boldogságot keresse, különösen szeretett adni másoknak. Mindig is ő volt a mi napsugarunk, és az is marad. A nap viszont nem tűnik el, tovább fénylik és sugárzik mindenhova, megállás nélkül. (...) A nagyapánk mindig a kedvességével és a jóindulatával árasztott el bennünket. Köszönöm, papa, hogy ennyi örömet adtál nekünk. Mindnyájunkat sok örömteli pillanattal ajándékoztál meg. Szeretünk téged, érezd jól magad a barátaiddal, akiket már annyira hiányoltál - idézte a Paris Match Victor szavait.

GettyImages-1339296161
Fotó: Chesnot / Getty Images Hungary

Az állami szertartáson legközelebbi családtagjai és jó barátai vettek részt, de Párizsban rengetegen kivetítőkön nézték végig a búcsúztatót.

Pénteken 11 órától rendezték meg a hamvasztás utáni temetését a Saint-Germain-des-Prés templomban, amelyen olyan ismert emberek vettek részt, mint Alain Delon, Marion Cotillard vagy Pierre Richard.

Alain Delon is részt vett a pénteki, templomi ceremónián.
Alain Delon is részt vett a pénteki, templomi ceremónián.
Fotó: Laurent Viteur / Getty Images Hungary

Híres barátai közül talán Alain Delont viselte meg legjobban a vesztesége, kedden nyilatkozott Belmondóról a CNews hírtelevízió csatornának. Elmondta, nagyon összetört, és azt kívánta, bárcsak együtt mentek volna el.

- Ő az életem része volt, hatvan évvel ezelőtt együtt kezdtük el ezt a pályát - mondta keserves hangon.

Király Levente, az MTVA munkatársa Bud Spencerről, Terrence Hillről és Ennio Morriconéról is írt könyveket, a férfi pár évvel ezelőtt személyesen találkozhatott Belmondóval Párizsban, emellett a legendás színész ügyvédjével, Michel Godestennel is tartotta a kapcsolatot. A Blikknek elmesélte, hogy hivatalosan végelgyengülésben vesztette életét azon a szomorú, hétfői napon.

Nem voltak fájdalmai, nem szenvedett, egyszerűen csak elaludt. Bár lesújtotta a családot a hír, nem érte őket váratlanul, fel voltak készülve a legrosszabbra. Jean-Paul az elmúlt másfél évben már nagyon beteg volt, és az utóbbi másfél hónapban már a szokottnál is fáradékonyabb, gyengébb volt, illetve a mindig híres jókedve is kezdte elhagyni. Mondhatjuk azt, hogy készült az elmúlásra - fogalmazta.

Alain Delon és Romy Schneider szerelme

Képes összeállításunkban megnézheted az egykori sztárpár közös fotóit.

Ezt is szeretjük