Jean-Paul Belmondo és Claudia Cardinale ezt csinálták az asztal alatt közös filmjük premierjén
Király Levente a Riválisok című könyvében számolt be, mit csinált Jean-Paul Belmondo és Claudia Cardinale közös filmjük premierjén.

belmondo-és-claudia-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jean-Paul Belmondo volt a 20. század egyik legnépszerűbb francia színésze, karrierje során számos nagy névvel forgathatott együtt.

Voltak olyan kollégái, akik közel nőttek a szívéhez, közéjük tartozott Claudia Cardinale is, akivel összesen négy filmet készített. A legelső az 1961-es La Viaccia volt, a következő évben jelent meg a Cartouche című alkotásuk. A ’70-es években további két mozit vállaltak el együtt, A bajhozó 1972-ben, az Un Sorriso, uno Schiaffo, un Bacio in Bocca 1976-ban jelent meg.

Jean-Paul Belmondo és Claudia Cardinale ezt művelték az asztal alatt

Király Levente Kamera Hungária- és San Gennaro-díjas újságíró egy komplett könyvet írt a legendás Jean-Paul Belmondo és Alain Delon életéről. A Riválisok című kiadványból kiderült, Belmondo mindig is imádott viccelődni és bohóckodni, nem csoda, hogy gyerekkorában elhatározta, bohócnak áll, végül az élete másképp alakult, Franciaország egyik legnagyobb színésze lett. A humorából nem veszített soha, még a forgatások alatt is viccelődött kollégáival, Claudia Cardinaléval versenyt űztek abból, ki tudja jobban megheccelni a másikat.

GettyImages-1262757651
Fotó: United Archives / Getty Images Hungary

Amikor a Cartouche végét forgatták, nem volt könnyű dolguk. A rendező, Phillippe de Broca jó tanácsa mentette őket ki a vicces helyzetből.

- Sajnos a végén miattam kellett meghalnia, és a jelenetet, amelyben elönt a bánat, nem tudtuk könnyen leforgatni. Nem sikerült sírnom, bolondoztam, és partnernőm az utolsó lélegzetvétel helyett fuldoklott a nevetéstől. Hogy sikerüljön komoly és szomorú arcot vágnom, Broca különös tanácsot adott: „Gondolj egyszerűen egy buszra!”. Ez működött valamiképp, és a pajkos hangulatot a filmben már nem lehetett észrevenni. De miután a Cartouche-t leforgattuk, nehezünkre esett felhagyni a bolondozással - idézte Belmondo szavait a könyv.

A közös filmjük premierjén sem fogták vissza magukat, az asztal alatt egy közös csínytevést agyaltak ki.

- A premieresti sokaságot és extravaganciát túl unalmasnak találtuk, és hogy az unalmat elűzzük, valami szórakozás után néztünk. Rátaláltunk: egy gőzölgő durumbúzadarával teli, nagy agyagedény formájában. Jeleztem Claudiának és együtt elbújtunk egy asztal alá, nem messze a kuszkuszos edényektől. A rejtekhelyünk amolyan gombócgyárrá változott, a darából sok kis szilárd golyót formáltunk, majd miután megfelelően felfegyverkeztünk, támadásba lendültünk. A teremben kuszkuszgolyócskák hullottak, és senkit sem kíméltek. Mindenkinek kijutott belőle: egyeseknek az arcába, másoknak a zakójára, a nadrágjára, szakállára.

7788203 5

Belmondo a mozi sajtókonferenciáján is tréfás kedvében volt, mielőtt az újságírók kérdésére válaszolt volna, szándékosan meglazította a derékszíját, majd ahogy beszélt, lassan leesett róla a nadrágja, így alsónadrágban adott interjút. Persze úgy viselkedett, mintha mindebből semmit nem vett volna észre. Az alkotás rendezője azonban ellopta tőle a show-t.

- Hirtelen a barátom - a túlszárnyalás mestere -, Phillippe de Broca rohant át a termen, és hogy az én dobásom felülmúlja, teljesen csupaszon. Anyaszült meztelen felmászott a pódiumra, és elkezdett a Cartouche-ról beszélni. A teremben levőknek szemlátomást tetszett az improvizált fellépésünk, mert csak dicsérő szavakat kaptunk. A közönségnek is bejött a film, több mint hárommillió nézője volt. Nincs szebb a kasszasikernél, hogy simogassa az egódat és további munkára motiváljon.

Király Levente: Riválisok
Macro-Media Bt.
4199 forint

A könyvben izgalmas és mulatságos sztorikat olvashatunk Jean-Paul Belmondo és Alain Delon filmjeinek forgatásáról, de bepillantást nyerhetünk a sztárok magánéletébe is. Tanúi lehetünk a franciák „szent szörnyetegeinek” nevezett világsztárok szerelmi életének, örökké tartó barátságaiknak és az elmaradhatatlan szakmai összecsapásoknak is.

Jean-Paul Belmondo gondoskodó nagypapa volt

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép felvételeket töltött fel Annabelle nagypapájáról, Jean-Paul Belmondóról.

Ezt is szeretjük