88 éves lett Jean-Paul Belmondo: friss fotót posztolt unokája a francia legendáról
Jean-Paul Belmondo tegnap ünnepelte 88. születésnapját.

jean-paul-belmondo-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jean-Paul Belmondo 1933. április 9-én látta meg a napvilágot Neuilly-sur-Seine-ben, Párizs elővárosában. Csupán 17 éves volt, amikor látta A púpos darabot, ami akkora hatással volt rá, hogy színésznek ment.

Az '50-es években kezdte karrierjét, először a színpadon, majd a filmvásznon is feltűnt, az 1960-as Kifulladásig hozta meg számára a hírnevet, az évek alatt Franciaország egyik legnépszerűbb színészévé vált, a 2000-es évek elejéig szinte megállás nélkül dolgozott. A legenda tegnap lett 88 esztendős.

Jean-Paul Belmondo friss fotója

Belmondóról unokája, Annabelle posztolt egy friss felvételt, a rajongók örültek, hogy ismét láthatták a színészt, aki a felvételen tündéri kiskutyájával látható.

Pályafutása során gyakran alakított bátor karaktereket, így több veszélyes jelenetet is bevállalt, érdekesség, hogy sok filmszerepet csak úgy vállalt el, ha kaszkadőr nélkül dolgozhatott, valószínűleg ez abból eredhetett, hogy már fiatalon is igazi sportember volt, a futball mellett az ökölvívás vonzotta, még egy sportklubhoz is csatlakozott. Orrát mégsem egy mérkőzés, hanem egy iskolai verekedés során törte el.

Számos filmben láthatták a rajongók, ilyen volt például az Egy asszony meg a lánya, a Félelem a város felett, a Menekülésre ítélve, A fejvadász, A tolvaj, a Riói kaland, A javíthatatlan, A kívülálló, a Borsalino, az Ászok ásza vagy A nagy zsákmány.

Sokak legnagyobb kedvence tőle A Profi, amelyben Josselin Beaumont titkosügynököt alakította, akit azzal bíztak meg, hogy iktassa ki Malagavay köztársasági elnökét. A franciáknak ez az alkotás volt a válasza a James Bond-filmekre.

Bár Belmondo igazi sportos alkat volt mindig is, sajnos az idő előrehaladtával egyre több egészségügyi panasza lett, 1999-ben a szíve miatt került kórházba, 2001-ben agyvérzést kapott, 2006-ban combnyaktörést szenvedett, 2019-ben pedig olyan csúnyán elesett, hogy a lábait, a bordáit és a vállait is fájlalta. Az utóbbi hónapokban is pletykáltak romló egészségéről, de ügyvédje, illetve régi jó barátja,  Maître Michel Godest tagadta ezt a Nice-Martin lapnak. Elmondta, hogy Belmondo remekül van, nemrég Dubajban nyaralt, de sok idejét tölti a francia Riviérán is.

Így fest Jean-Paul Belmondo legkisebb gyermeke

Stella Belmondóból álomszép tinédzser lett.

Ezt is szeretjük