Jazzy Fesztivál

Ha igényes zenére vágysz

A Millenáris Teátrum színpadán a London Community Gospel Choir, Chuck Loeb és a De Phazz bűvöli el a zene szerelmeseit. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavalyi Jazzy Fesztivál hatalmas sikerei után, idén szeptember 21 - 23. között újra az igényes zenéé a főszerep a Millenáris Teátrum színpadán!

London Community Gospel Choir - Szeptember 21.

A Hillsong-dalok világszerte fiatalok millióinak szívében ébresztették fel a hitet és a reményt. A kortárs gospel zene egyik legfrissebb és legdinamikusabb csapata a London Gospel Choir.

A Hillsong hangzás mára fogalommá vált és új színt hozott a modern gospel zene világába. Koncertjeikről nem hiányoznak a forradalmian új, látványos vizuális elemek és jellemző az egyedi színpadi megjelenés is. Az elmúlt évek során keresztül-kasul beutazták a Földet, csak az elmúlt évben 25 országban százezrek előtt zenéltek. A London Community Gospel Choir-t, Nagy Britannia immár elsőszámú modern gospel kórusát Bazil Meade, a neves gospel énekes álmodta meg és hívta életre 1982-ben.

Azonnal európai ismertségre tettek szert sokoldalú zenei stílusukkal és lüktető színpadi mozgásukkal. A mai napig ők a szigetország legaktívabb és legismertebb gospel kórusa. Stílusban és előadásmódban is rendkívüli változatosságot mutató, soknemzetiségű csapatról beszélhetünk, amely akár öt, akár 300 fős felállásban is katartikus koncertélményt tud nyújtani. Az Anglia legjobb hangja cím mellett 10 lemezzel és több száz koncerttel büszkélkedhetnek. Bársonyos hangok, szárnyaló ének, fantasztikus kórus, vallási áhítat, mindez művészi előadással párosulva szeptember 21-én a Millenárison.

A Jazzy Fesztivál eseményeire jegyek már kaphatók elővételben a Millenárison és a jegy.hu oldalán.

Chuck Loeb - Szeptember 22.

Egy fantasztikus virtuóz gitáros, Chuck Loeb lép fel az Intermezzo Trio közreműködésével. Muzikalitása és líraisága utolérhetetlen, egyike a smooth-jazz alapítóinak.

Chuck Loeb New York-ban született. Hihetetlen tehetségére már korán felfigyeltek. Elsőként a legendás Stan Getz hívta őt a zenekarába. Aztán következtek az újabb jazzlegendák: Dizzy Gillespie, Bill Evans, Jim Hall, Gary Burton. A korszakteremtő supergroup, a STEPS formáció tagja is volt olyan jazzóriásokkal együtt, mint Mike Brecker, Steve Gadd, Eddie Gomez és Mike Mainieri. Később saját karrierbe kezdett, dalai rendszeresen az amerikai toplisták első helyén szerepelnek. Egy zseniális gitáros, aki játszott Stan Getz-el és a Fourplay-el, végre Budapesten is megmutatja, miért tartják korunk vezető gitárosának.

De Phazz - Szeptember 23.

Mi köti össze a new jazzt, a latin ritmusokat és a lélekkel teli éneket? Európa vezető Jazz zenekara a De Phazz! A Jazzy Fesztivál záró eseménye szeptember 23-án a De Phazz, zenéjük egyszerre színvonalas és könnyen befogadható igényes lounge zene. A De-Phazz első embere Pit Baumgartner. A zenekar vokalistái Barbara Lahr, Karl Frierson és Pat Appleton.

A zenekar állandó tagja még a harsonán remeklő Otto Engelhardt. A Detunized Gravity és a Godsdog albumok megjelenése után a Phazz hangzásvilága kissé megváltozott. A trip-hop, acid jazz és broken beat elemek egyre jobban háttérbe szorultak, míg a latinos elemek egyre jobban előtérbe kerültek. 2012. májusban jelent meg új lemezük az Audio Elastique, amelyről szintén hallható lesz sok dal a budapesti koncerten.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2077643&banner=2077644&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük