A fia este közölte a szomorú hírt! Holtan találták otthonában a színésznőt
Jayne Meadows álmában hunyt el 95 évesen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2015. április 26-án, vasárnap éjjel elhunyt Jayne Meadows színésznő, adta hírül a fia. A sztárt kaliforniai otthonában, 95 éves korában érte a halál.

Jayne Meadows 1919-ben Kínában látta meg a napvilágot, szülei hittérítőként éltek ott. Broadway-karrierje már a negyvenes években elkezdődött, a kor népszerű darabjaiban állt színpadra. Első filmje az 1946-ban bemutatott Ellenáramlat című thriller volt, melyben Katherine Hepburnnel és Robert Mitchummel játszott együtt.

Emellett hat évtizedes pályafutása során olyan filmekben és sorozatokban láthatta a közönség, mint az Asszony a tóban, a Gyilkos sorok, a Szerelemhajó, az Irány Colorado!, a Casino vagy a Halálbiztos diagnózis. Utolsó filmje az 1999-es Velem vagy nélküled Bruce Willisszel és Michelle Pfeifferrel, ebben Dot karakterét alakította.

Hűséges feleség és jó anya volt

A színésznő kétszer ment férjhez, először néhány évig egy forgatókönyvíró felesége volt, majd 1954-ben Steve Allen műsorvezetőnek mondta ki az igent, aki mellett hűségesen kitartott egészen a férfi 2000-ben bekövetkezett haláláig. Házasságukból egyetlen gyermekük született, egy fiú, 1962-ben.

- A leggondoskodóbb anya és nagymama volt, amilyet csak el tud képzelni az ember. Mindig mindenkiben a legjobbat látta meg, és azt nevelte belém, hogy mennyire értékes vagyok, amitől magabiztosan vettem az élet minden akadályát, és kockázatokat is bevállaltam, mert tudtam, hogy ő akkor is szeret - írta róla a fia megindító levelében, melyet az ET online-nak küldött el.

Azt is hozzátette, édesanyja nemcsak különlegesen tehetséges színésznő volt, aki az egyik percben megnevettette, a másikban megríkatta a közönséget, hanem egy varázslatos mesélő is, aki élvezetesen és utánozhatatlanul adta elő a családjának az életéről szóló történeteket.

- Rettenetesen fog hiányozni, és sohasem feledjük el - zárta a levelet Bill Allen, aki egyébként maga is színészként keresi a kenyerét.

Ezt is szeretjük