Tragédia! Rákban meghalt a 35 éves Jang Jin-Young
A sikeres sztárról tavaly szeptemberben derült ki, hogy gyomorrákja van, ám végül legyőzte szervezetét a kór.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. szeptember elsején, életének 35. évében elhunyt Jang Jin-Young dél-koreai modell és filmsztár, akit hazájának rangos díjátadóján, a Kék sárkányon két alkalommal is a legjobb színésznőnek választottak.


A tehetséges szépségnél 2008. szeptemberében diagnosztizálták a gyomorrákot, melyet egy rutinvizsgálat során fedeztek fel szervezetében.

Még ugyanazon évben egy telefonos interjúban elmondta, a kór elleni küzdelemben egyaránt beveti a nyugati módszereket és a keleti gyógyfüveket is.

Sajnálatos módon a rákos sejtek annyira elszaporodtak szervezetében, hogy a tegnapi nap folyamán örökre búcsút intett az életnek.

Mindvégig bizakodott

Az 1974-es születésű Jang Jin-Youngra bájos arca révén figyeltek fel: eleinte modellként dolgozott, és benevezett az 1993-as Dél-Korea szépe versenyre, ám hamarosan már színésznőként bontogatta szárnyait.

Néhány kisebb tévéfilmbéli felbukkanás után 1998-ban kapott jelentősebb mellékszerepet Kim Ji-woon rendező Ghost of Love című fantasyjében.

Rá két évre pedig ugyanő bízta rá a szatirikus The Foul King egyik karakterének eljátszását. A film hatalmas siker lett hazájában.

Ezután sorra rátaláltak a főszerepek. Akár láncdohányos, megalázott nőt alakított - Sorum -, akár az első dél-koreai női pilótát, Park Kyung-wont testesítette meg - Blue Swallow -, mindannyiszor dicsérték árnyalt szerepformáló képességét. Tehetségét nemcsak a hazai, de európai filmfesztiválokon is elismerték, 2006-ban pedig a kritikusok díját is elnyerte a Critics' Choice Awards-on.

Filmjei közül a 2003-as Scent of Love romantikus dráma mintha előrevetítette volna a szomorú véget. Ebben ugyanis egy olyan fiatal nőt alakított, akit végül a gyomorrák visz el.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A dél-koreai filmművészet egyik legszebb színésznőjének tartott Jang Jin-Youngot szeptember elsején, délután négy óra környékén szólította el a halál. Mindössze 35 évet élt.

Ezt is szeretjük