Gyászol a szakma! Álmában elhunyt a népszerű színész
81 éves korában álmában hunyt el James Shigeta, a Drágán add az életed! sztárja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ügynöke hétfőn jelentette be, hogy 81 éves korában álmában elhunyt James Shigeta, akit a magyar nézők többek között a Drágán add az életed! filmből vagy a Magnum sorozatból ismerhetnek.

A hawaii születésű színész egy zenés tehetségkutatóval robbant be a köztudatba, megnyerte a The Original Amateur Hour elnevezésű műsort. Guy Brion néven lépett fel, mert a szervezők szerint az sokkal amerikaibb név.

Azonban még mielőtt igazán elindulhatott volna a karrierje, besorozták a vietnami háborúba. De még a fronton is ő szórakoztatta a katonákat. Majd egy japán stúdió felkérte, szerződjön hozzájuk, bár a nyelvet egyáltalán nem beszélte. Az ott eltöltött idő alatt azonban megtanult japánul, és már nem használt álneveket, ahogy azt az Egyesült Államokban kellett, úgy emlegették, mint a japán Frank Sinatra.

A japán kitérő után hazatért az Államokba, és filmes karrierje is beindult, bár leginkább karakterszínész lett belőle. Olyan sorozatokban szerepelt, mint a Hawaii Five-O, a Szerelemhajó, a Magnum vagy a Beverly Hills 90210. De filmekben is láthattuk, úgy mint a Drágán add az életed! vagy A fivér. Több rajzfilmben is ő kölcsönözte a hangját a szereplőknek.

A filmes szakma sajnos az utóbbi időben több nagyságot is elveszített, összeállításunkban rájuk emlékezünk.

Ezt is szeretjük