89 éves korában elhunyt James Mitchell
James Mitchell évtizedeken keresztül szerepelt az All My Children című szappanoperában, emellett kiváló táncos is volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. január 22-én Los Angelesben 89 évesen elhunyt James Mitchell színész és táncművész, adta hírül az EInsiders. Halálát tüdőgyulladás szövődményei okozták.

Tengerentúli népszerűségét elsősorban az All My Children című sorozatnak köszönhette, amelyben eredetileg mindössze egy évig szerepelt volna.

Negatív szereplőt alakított

1979-től kezdődően azonban egészen 2010 januárjáig formálta meg a kétszínű Palmer „Pete Cooney Cortlandt nevű szereplőt, aki látszólag szerető apa és férj volt, miközben manipulatív módon össze-vissza hazudozott, hogy megszerezze, amit akar. Emlékezetes alakításáért hét Emmy-díjat vehetett át.

A sorozat rajongói közül bizonyára kevesen tudták róla, hogy kiváló táncos is volt. Feltűnt például Fred Astaire oldalán a The Band Wagonban, valamint olyan nagysikerű Broadway-darabokban, mint a Brigadoon vagy az Oklahoma.

Későn tanult meg balettozni

Ez utóbbi előadás szereplőválogatására saját elmondása szerint úgy jelentkezett, hogy egyáltalán nem is tudott balettozni.

- Nem igazán voltam járatos akkor még ebben a műfajban, de azért elkezdtem ugrálni. A harmadik-negyedik lépésnél Agnes DeMille leállított, odalépett hozzám, és azt kérdezte, hol a fenében tanultam táncolni - mesélte Mitchell, aki ezt követően évtizedekig dolgozott együtt az elismert koreográfussal.

James Mitchellről azt sem sokan tudták, hogy a saját neméhez vonzódott. Gyászoló párja pedig nem más, mint az Oscar-díjas jelmeztervező, Albert Wolsky, aki olyan klasszikus mozik ruháit álmodta meg, mint a Mindhalálig jazz, a Pomádé, a Manhattan, legutóbb pedig A szabadság útjai.
Ezt is szeretjük