"Egyszerűen csak meleg vagyok" Mindent bevallott a hollywoodi szívtipró
James Franco az Entertainment Weeklynek adott interjújában nyilatkozott.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hollywoodban akadnak olyan világhírű sztárok, akikről már évek óta azt pletykálják, hogy titokban a saját neméhez vonzódnak, ettől függetlenül előbb-utóbb tulajdonképpen bárkire rásüthetik, hogy meleg - különösen akkor, ha jól néz ki és sikeres.

James Franco
Allen Ginsberg

James Franco az álomgyár egyik feltörekvő szívtiprója, akinek karrierje az elmúlt évek alatt üstökösszerűen ívelt felfelé, nem meglepő tehát, hogy éppen ő és Anne Hathaway vezeti majd a 83. Oscar-gálát 2011. február 27-én.

Több meleget eljátszott már

Ahogyan az lenni szokott, természetesen a 32 éves amerikai színészről is felröppentek olyan pletykák, miszerint homoszexuális, főleg azok után, hogy a nevéhez már több meleg személyiség eljátszása kötődik.

2008-ban kezdődött az egész a Milkkel, amiben Sean Penn szeretőjét, Scott Smith-t keltette életre olyan meggyőzően, hogy alakítását a legjobb mellékszereplőnek járó díjjal tüntették ki az Independent Spirit Awardon.

Tavaly került a tengerentúlon a mozikba a Howl című életrajzi film, amiben a homoszexualitását nyíltan felvállaló amerikai költőt, Allen Ginsberget formálta meg, a közelmúltban pedig egy másik hasonló szerepre bólintott rá.

Mindenkit összezavart vallomásával

A The Broken Tower című drámában szintén egy meleg költőt, Hart Crane-t alakítja majd, aki 1932-ben 32 évesen - több éve tartó depresszió és alkoholizmus után - a tengerbe vetette magát az Orizaba nevű gőzhajó fedélzetéről.

Az Entertainment Weekly újságírója ezek után természetesen rákérdezett nála arra, hogy miért vonzódik a melegek eljátszásához a vásznon.

- Sokkal több oka van annak, hogy érdekelnek a meleg karakterek annál, mint hogy pusztán pasikkal akarnék szexelni. Más aspektusok is foglalkoztatnak ezekben a figurákban, persze a szexualitásukból adódóan. Eljátszottam egy meleget a hatvanas-hetvenes évekből, aztán egy másikat az ötvenes évekből, hamarosan pedig egyet a húszas évekből. Ezek mind olyan időszakok voltak, amikor tényleg nehéz volt felvállalni a másságot. Kifejezetten izgatott például, hogy ők hogyan éltek szokványosnak nem nevezhető életet - nyilatkozta Franco a filmes lapnak, ám az igazi csattanót a végére tartogatta.

- Vagy tudod mit? Lehet, hogy egyszerűen csak meleg vagyok - viccelődött a 127 óra című film sztárja, aki ezzel a vallomásával minden bizonnyal csak további okot adott a személyét érintő találgatásokra.

Ezt is szeretjük