Sokat szenvedett! Hosszú betegség után elhunyt a szeretett énekes
61 éves volt
Jackie Leven az egyik legnépszerűbb skót énekes-dalszerző volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. november 14-én, hétfőn este, hosszan tartó rákbetegség után, 61 éves korában elhunyt Jackie Leven skót énekes-dalszerző, adta hírül a The Arts Desk.

Jackie Leven 1950. június 18-án látta meg a napvilágot Kirkcaldy városában, zenei pályafutása pedig a hatvanas évek végén vette kezdetét.

Megtámadták az utcán

John St. Field néven 1975-ben adta ki első önálló lemezét Control címmel, két évvel később pedig megalapította a Doll By Doll nevű együttest.

A banda négy lemezt adott ki 1978 és 1982 között, zenei stílusukat pedig folk, blues, kelta, pszichedelikus és punk elemek jellemezték.

1983-as feloszlásukat követően Jackie Leven szólókarrierbe kezdett, egy évvel később azonban súlyosan megsérült egy utcai verekedésben, ahol majdnem meg is fojtották.

Ezt követően két évig nem tudott beszélni, a megpróbáltatások miatt pedig rászokott a heroinra.

Akupunktúrával szokott le a drogról

Drog- és alkoholfüggősége miatt szólózenészként csak a kilencvenes évek közepén sikerült visszatérnie folk-rock stílusú albumaival.

A Cooking Vinyl lemezkiadó szerződtette - az elkövetkező másfél évtized során több mint 20 lemezt adott ki náluk.

Ekkorra sikerült leszoknia a kábítószerről, méghozzá nem is akárhogyan, kínai akupunktúrás kezeléssel és szellemi-lelki gyógyítással.

Ezt követően megalapította a CORE Trust nevű szervezetet, amely holisztikus módszerekkel igyekszik segíteni leszokni a heroinfüggőknek.

Utolsó önálló lemeze 2010-ben jelent Gothic Road címmel, idén pedig egy Michael Cosgrave-vel közösen készített albumot adott ki.

Ezt is szeretjük