Így fest most a 66 éves Jackie Chan: a kungfufilmek sztárja ennyit változott
Jackie Chan a mai napig aktívan filmezik.

jackie chan cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jackie Chan a világ egyik legnépszerűbb kínai sztárja, filmjein generációk nőttek föl, olyan alkotásokban láthatták a rajongók, mint a Csúcsformában-filmek, a Részeges karatemester, a Rendőrsztori, a Balhé Bronxban vagy A nagy balhé.

Már a '60-as években, kisgyerekként belecsöppent a filmezés világába, a színészet mellett kaszkadőrmunkákat vállalt el, utóbbinak köszönheti, hogy egy producer, Willie Chan felfedezte a '70-es években, és felkérte egy filmszerepre annak érdekében, hogy egy második Bruce Lee-t faragjon belőle. Végül az első komolyabb sikert az 1978-as A kobra című mozi hozta meg számára, utána egyre népszerűbb sztárrá nőtte ki magát, és a kungfufilmek koronázatlan királya lett.

Jackie Chan napjainkban

A hongkongi születésű sztár áprilisban ünnepelte 66. születésnapját, mint mindenkin, rajta is fogott az idő vasfoga, de ettől függetlenül a mai napig jó formában tartja magát.

jackie chan 1
Fotó: Kristy Sparow / Getty Images Hungary

Több évtizede tartó karrierje alatt sok veszélyes helyzettel kellett szembenéznie, hiszen a kaszkadőrjeleneteket a mai napig ő játssza el a filmjeiben. Az AsiaOne-nak adott interjújában elárulta, körülbelül hány alkalommal szenvedett olyan balesetet a forgatásokon, amelyek majdnem az életébe kerültek.

- Olyan sokszor előfordult velem ez, talán minden filmemben volt egy ilyen ominózus eset, fiatalabb koromban pedig még gyakrabban kerültem veszélybe. Több mint kétszázszor kerültem életveszélybe - árulta el a megdöbbentő számot.

jackie chan 2
Fotó: Pascal Le Segretain / Getty Images Hungary

Az akciójeleneteknél mindig van egy olyan elem, ami veszélyes lehet, emiatt szerinte elengedhetetlen a forgatásokon, hogy ne biztosítsák be magukat. Színészként, ha történik is vele valami incidens, igyekszik minél hamarabb visszarázódni, úgy véli, nem játszhat a stábtagok idejével. Igazi maximalista, a legfontosabb számára, hogy a jelenetek jól nézzenek ki a mozivásznon. Az Istenek fegyverzete forgatásán szenvedte el legsúlyosabb sérülését. Le kellett ugrania egy fáról, ám az ág elpattant, és a földre zuhant, ennek következtében betörte a koponyáját, de szerencsére meg tudták menteni az életét.

66 évesen is aktívan dolgozik, legújabb filmje, a Vanguard 2020-ban jelenik meg a tervek szerint. Chan ennyi idősen sem hajlandó kaszkadőrrel együtt dolgozni, bár a harci stílusa sokat változott az évek alatt, azt vallja, még mindig elég jól kungfuzik, az egyszerű ütések és rúgások hatvan fölött is könnyen mennek neki.

A Taxi-filmek sztárját fel sem ismernéd

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban a Taxi-filmek sztárja, Samy Naceri.

Ezt is szeretjük