Hollywood legnagyobb mellei 18+!
Képgalériával
Mielőtt divatba jöttek volna a légies sztárok, Hollywood egén fényesen világítottak egész másfajta, kézzelfoghatóbb szexszimbólumok!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mae West

Hollywood tán legelső szexbombája 1893-ban született, egy díjbirkózóból lett detektív és egy modell gyermekeként.

 
 
 
 

Anyja hatására már egész korán színpadra lépett, és a tinikorában jócskán megnőiesedő West saját darabokban kezdett játszani kis, broadway-i színházakban. Első, Sex című darabját a kritikusok utálták, a közönség imádta, a rendőrség meg betiltotta.

Botrányokozásért és obszcenitásért lecsukták tíz napra. Következő, homoszexualitásról szóló darabját kitiltották a városból. Az akkor még tabunak számító témákról is nyíltan beszélő színésznőt 1932-ben szerződtette Hollywoodba a Paramount Stúdió, és hatalmas sikereket aratott Cary Grant oldalán.

A háborús évek egyik legnagyobb sztárja lett: a katonák még mentőmellényüket is utána – illetve legendás mellei után – nevezték el! Fénykora után visszavonultabban élt, de mikor 1970-ben visszatért, újra hisztéria tört ki: hihetetlen népszerűségére jellemző, hogy lovas rendőröknek kellett visszatartani az őt körülrajongó tömeget. 1980-ban, 87 évesen halt meg.

Rita Hayworth

 
 
 

Mae Westhez hasonlóan vaudeville-előadásokon kezdte karrierjét, majd szüleihez hasonlóan színpadi táncos lett. Az igen dús bájakkal megáldott Hayworthöt a Fox stúdió hívta Hollywoodba, és hamar sikeres is lett, annyira, hogy egymás után vették igénybe szolgálatait a nagy stúdiók.

Rendkívüli vonzerejét csak növelte fantasztikus mozgása: Hollywood legjobb táncosnőjének tartották, Fred Astaire egyenrangú partnerként fogadta el! 1941-ben a Life magazinban pózolt selyem hálóköntösben, és a közönség egyszerűen megőrült:

másnapra az egész ország róla beszélt, és a magazin e számából több mint ötmillió példányt adtak el! Hayworth lett a „szerelemistennő”, a ’40-es évek szexszimbóluma. Gilda című filmjében a végzet asszonyaként megint megőrjítette a nézőket, majd a ’60-as évekig sikeres maradt. Alzheimer-kórban halt meg, 1987-ben.

Jayne Mansfield

Ugorjunk egy évtizedet: Jayne Mansfield ugyanis már az ’50-es és ’60-as évek sztárja volt, Marilyn Monroe-val együtt az amerikai férfiak első számú kedvence. A hatalmas keblű, szőke lány mindig is színészettel akart foglalkozni, és Dallasban sikert aratott színpadi szerepekben, miközben szépségversenyek sorát nyerte.

 
 

Első filmje drámai szerep volt, de utána a stúdiók rájöttek, hogy lehengerlő vonalai milliókat csábíthatnak be: 1959-ig a legtöbbet foglalkoztatott sztárok közé tartozott.

Ezután nem kapott jó szerepeket, így hozzáment a magyar származású Mr. Universe-hez, Miklós Hargitayhoz, majd Európában forgatott filmeket: ezek sokkal inkább melleire, mintsem színészi képességeire építettek.


A mai celebek méltó elődjeként rendszeresen megvillantotta kebleit: a berlini fesztiválon egyszer, mikor férje felemelte, mindkét legendás kebel kibuggyant, a fotósok legnagyobb örömére. 1966-ban halt meg egy súlyos autóbalesetben, melyet három gyermeke csodával határos módon élt túl.

Anita Ekberg

Federico Fellini kedvenc színésznője, az Édes élet főszereplője Európa büszke képviselője a legnagyobb kebelcsodák között. A svéd szépség melleiről tréfák és legendák sora született: a híres humorista Bob Hope szerint szüleinek Nobel-díjat kellett volna kapniuk a formatervezésért.

 

Fellinin kívül mások nem igazán osztottak rá nagy szerepeket – nem véletlenül, hisz képességei elég mérsékeltek voltak –, viszont bérelt helye volt posztereinek a fiúk szobáiban és a műhelyekben: aktsorozatok készültek vele több magazinban is, nem meglepő módon milliós eladásokat hozva.

Későbbi filmjei közül egy se igazán említésre méltó, az 1982-es Cicciabomba körülbelül sejtetni engedi, hogy milyen típusúak voltak. Visszavonultan él Rómában.

Ezt is szeretjük