A legdurvább házassági szerződések Hollywoodból
Sztárként ésszel kell nekivágni a házasságnak, ugyanis a frigy után sokszor keserű az ébredés. Az okosak szerződnek, nem is akárhogy.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas

A legnépszerűbb szerződést Catherine Zeta-Jonesnak és Michael Douglasnek sikerült összehoznia. Catherine elmondta a sajtónak a szerződéssel kapcsolatban, hogy minden passzusával egyetért, és nem is sértődött meg, mikor leendő férje megkérte, hogy írják le a feltételeiket.

- Ha én lennék Michael helyében, ugyanezt tettem volna. Miért kerüljön olyan helyzetbe, hogy egy nála huszonöt évvel fiatalabb nő a váláskor elviszi fél vagyonát? Mindent szépen leírtunk, aztán elsüllyesztettük egy fiók mélyére – remélem, soha nem kell elővennünk – mondta el a szexi színésznő.

Lássuk, hogy miről volt ennyire pozitív véleménnyel Catherine! Douglas korábbi nőügyei és szexelvonókúrája miatt bekerültek a szerződésbe olyan passzusok, hogy ha elválnak, akkor a feleség minden együtt töltött évért kap kétmillió dollárt.

Ha férje félrelép, akkor is kap annyiszor még kétmilliót, ahány ilyen affér történt. Douglasnak a nála 25 évvel fiatalabb feleség félrelépése esetén szintén jár a pénz, de az nem került nyilvánosságra, hogy ez az összeg pontosan mekkora.

Katie Holmes és Tom Cruise

Katie Holmes és Tom Cruise között is köttetett egy szerződés, amely közel száz oldalon részletezi a kötelezettségeket és jogokat. A dokumentum lecsupaszítva arról szól, hogy Tomnak mennyi pénzébe kerül Katie megvásárlása szőröstül-bőröstül.

Holmesnak egy esetleges válás esetén minden Cruise-zal töltött évéért hárommillió dollár jár, egy kaliforniai ház, 11 együtt töltött év után pedig férje vagyonának felére pályázhat.

Azonban a szerződés olyan passzusokat is tartalmaz, miszerint Tom megszabhatja feleségének, hogy kikkel barátkozhat, milyen ruhát viselhet és milyen frizurát kell viselnie. A felsorolás azonban hiányos: a jelek alapján Katie-nek szinte még a levegővétele is korlátozottá vált kedves férjura által.

Britney Spears és Kevin Federline

Britney Spearsre nem jellemző a következetesség, de anyja nem hagyta férjhez menni szerződés nélkül, és leginkább ennek köszönheti, hogy van mit a tejbe aprítania. Az anya nem hagyta Kevin Federline-t kaszálni: a táncos a szerződés szerint minden házasságban eltöltött év után háromszázezer dollárt kapott, ez pedig Hollywoodban nevetséges összeg.

Bill Gates és Melinda French

Hasonlóképpen lendült bele a házassági szerződés szövegezésébe a világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates is. A Microsoft-alapító először nem akart leszerződni feleségével, Melindával, amikor mégis létrejött a megállapodás, valahogy csak belekerült, hogy Billnek joga van évente egy hétvégét az előző szeretőjével tölteni.

Steven Spilberg és Emmy Irving

Steven Spielberg érdekesen oldotta meg házassági szerződését Emmy Irving színésznővel, előző feleségével. A dokumentum elkészült, és mindketten alá is írták, azonban egy baki következtében nem hitelesítették ügyvéd jelenlétében. Szemfüles neje váláskor lecsapott a dokumentum hiányosságára, így aztán a leleményes asszony be is jelentette igényét a házasságuk ideje alatt szerzett Spielberg-vagyon felére. Csak hosszantartó tárgyalások után vonta vissza követeléseit, és elégedett meg potom százmillió dolláros lelépési díjjal.

Jennifer Lopez és Ben Affleck

Jennifer Lopez és Ben Affleck házassága nem jött létre, azonban egy teljesen kész szerződés már a felek kezében volt. A kontraktus láttán nem csoda, hogy Ben megpattant a frigy elől: a szerződésben a két sztár kötelezte magát arra, hogy hetente legalább négyszer szeretkeznek, még a „szenvedélyes szerelem” elmúltával is!

Bármelyik fél hűtlenkedési akciója után ötmillió dollár pénzbüntetéssel megvásárolhatta volna társa megbocsátását – a hazugság egymillió, a családi viszályok és veszekedések kiváltása pedig százezer dollárt kóstált volna. A szerződésben az is kikötésre került, hogy a feleknek jogukban állt volna meztelenül forgatni abban az esetben, ha a házastárs jelen van a felvételeknél.

A „romantikus” kitételek szerint Jen és Ben köteles lett volna együtt tölteni valamennyi ünnepi estét, sőt időről időre különböző figyelmességekkel elhalmozni a társát – mondjuk egy autóval, de minimum kétszázezer dollár értékben.

Ezt is szeretjük