Végül a tüdőrák győzte le a kómából felébredt Haydain Neale-t
Haydain Neale-t, a jacksoul együttes énekesét 2007-ben elütötte egy autós, kómába esett, majd sokáig lábadozott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. november 22-én, 39 éves korában tüdőrákban elhunyt Haydain Neale, a jacksoul nevű R&B-banda énekes-zeneszerzője a torontói Mount Sinai Hospitalban, adták hírül az együttes hivatalos honlapján.

A jacksoul egyike volt Kanada legnépszerűbb kortárs soulcsapatainak, slágereikkel nemcsak a közönséget győzték meg, de több alkalommal kitüntették őket az ország legrangosabb zenei díjával, a Junóval. A Sealéhez hasonló hangi kvalitásokkal bíró énekes ezenfelül más díjakat is bezsebelt: 2004-ben például dalszerzőként vihette haza az Urban Music Awards szobrocskáját.

Mindent elért

Az 1970-es születésű Haydain Neale-t édesanyja már gyerekkorában ösztönözte a zenélésre. Egy 2000-es interjújában a sztár valódi zenebolondnak nevezte anyját, aki négy helyen dolgozott, hogy gyermekeit el tudja látni, de még így is jutott ideje arra, hogy a helyi színtársulatban énekeljen.

Végül a jacksoullal megvalósult Neale álma, lemezeit szerették az emberek, ráadásul mellette volt élete párja, aki egy kislánnyal is megajándékozta.

2007 nyarán azonban élete tragikus fordulóponthoz érkezett: augusztus 3-án egy húszéves sofőr elütötte autójával a szabályosan Vespa-motorozó sztárt, aki hiába viselt bukósisakot, olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kómába került.

Felépülése hosszú és fáradságos munka eredménye volt, de úgy tűnt, szervezete képes úrrá lenni a traumán. Bár továbbra is kórházban kellett tartózkodnia, idén újult erővel kezdett dolgozni friss albumán, ami a baleset óta az első lemezük lett volna. Zenésztársait, feleségét és ma már 19 éves lányát is lenyűgözte élni akarása.

Kóma és rák

Ami azonban csak a halála után derült ki - csupán a közvetlen család tudott róla -, hét hónapja tüdőrákkal diagnosztizálták. Végül ebbe halt bele vasárnap. Az új lemez, a Soulmate december elsején kerül majd a polcokra.

- Megpróbáltatásai ellenére Haydain mindvégig meg tudta őrizni humorát és a zene iránti lelkesedését. Minden alkalommal felvidult a szoba, amint elmosolyogta magát, vagy elkezdett énekelni.

Mindannyiunknak hiányozni fog mind ő maga, mind pedig varázslatos hangja - állt felesége közleményében.

Ezt is szeretjük