A Harry Potter aranyhajú gyereksztárjaként egy világ szerette meg: 30 éves korára ennyit változott Evanna Lynch

Akkor és most fotókon a Harry Potter lány mellékszereplői.

harry-potter-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Muglik, Voldemort, Roxfort, Teszlek Süveg - ezek a szavak még azok számára is ismerősen csengenek, akik nem vérbeli Harry Potter-rajongók. J. K. Rowling könyvsorozata és az abból készült filmek meghódították a világot, és mára beleolvadtak a modern popkultúrába. A mai napig számos más alkotásban tesznek utalásokat a varázslóvilágra vagy annak karaktereire, a produkció alapján készült játékok, figurák és egyéb ajándéktárgyak pedig elképesztően kelendőek a kereskedelmi piacon.

A Harry Potter-filmek lány mellékszereplői

A mozifilmek töretlen népszerűségét mi sem példázhatná jobban, mint a tény, hogy bár az utolsó rész bemutatója óta eltelt kereken egy évtized, a történetet nem lehet megunni. Akármikor ismétlik a tévében, sokakat még mindig a képernyő elé szegez az átkok, bájitalok és furcsa lények egyvelege. A rajongók 2022 januárjában tobzódhatnak, ugyanis a széria 20. évfordulójának alkalmából a szereplők visszatértek a Roxfortba, hogy felelevenítsék az emlékeiket a forgatásokról, és eláruljanak pár kulisszatitkot. A Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba január elején lesz elérhető az HBO GO-n. Addig is, ha megjött a kedved, hogy megnézd Harry Potter kalandjainak valamelyikét, kattints az alábbi képre, hogy megtudd, hol és mikor ismétlik legközelebb.

Egy ilyen nagyszabású kasszasiker esetében nem csak a főszereplők válnak automatikusan a filmtörténelem részévé, jó pár mellékszereplő is örökre a nézők kedvence marad. A Harry Potter és a Főnix rendjében megismert Luna Lovegood jó példa erre, a kissé különc, aranyhajú boszorkányt nem lehetett nem szeretni. Az őt megszemélyesítő Evanna Lynch számára ez a szerep nem csak a színészi karrierjének kezdetét jelentette, nagy segítség volt abban is, hogy leküzdje az anorexiát, amellyel 11 éves kora óta küzdött. Amikor először kórházba került, a regényekbe temetkezett, majd összeszedte a bátorságát, és írt egy levelet azok szerzőnőjének arról, milyen szörnyű betegségben szenved. Rowling kisvártatva válaszolt neki, majd jó pár levélváltás után elhívta egy szereplőválogatásra. Lynchet 2007-ben 1500 jelentkező közül választották ki.

Ám ekkor még korántsem érte el a teljes felépülést. Azzal, hogy híressé vált, újabb nehézséggel kellett szembesülnie, a negatív kommentekkel. A 2021. október 19-én kiadott, The Opposite of Butterfly Hunting című önéletrajzi könyvében elárulta, megszállottan olvasta a róla íródott bántó megjegyzéseket. Sok időbe telt, míg rájött, fel kell hagynia ezzel a romboló szokással, szerinte azzal hagyta a háta mögött végleg a démonjait, hogy harmincévesen papírra vetette a memoárját. Lynch napjainkban az íráson kívül szorgalmasan építi tovább filmes karrierjét, az IMDb szerint csak 2021-ben négy projekthez adta a nevét.

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott a Harry Potter-filmek Lunáját alakító Evana Lynch harmincéves korára, valamint a többi lány mellékszereplő akkor és most fotóit is megmutatjuk.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük