Harry a nagyszüleivel is tiszteletlenül bánt új interjújában: nem érdemli meg a hercegi címet a palota dolgozói szerint
Az udvaroncok szerint Harrynek le kellene mondania hercegi címéről.

harry-herceg-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor márciusban leadták Harry herceg és Meghan hercegné botrányos Oprah-interjúját, többen úgy gondolták, ennél már nem jöhet rosszabb a királyi család számára, ám végül nem lett igazuk. Sussex hercegének legfrissebb podcastinterjúja a múlt héten jelent meg, amit Dax Shepard színész készített vele.

A beszélgetésről részletesen ebben a cikkünkben olvashatsz. A herceg burkoltan bírálta édesapja, sőt még a nagyszülei, Erzsébet királynő és Fülöp herceg nevelési stílusát, szerinte öröklődő fájdalom áll ennek hátterében, kifejtette, a saját gyerekeivel másképp szeretné csinálni a gyereknevelést, pont ezért döntött úgy, hogy Meghan hercegnével és Archie-val Amerikába költöznek. A Buckingham-palotában futótűzként terjedt el az újabb botrányos interjú, ami rengeteg udvaroncot felháborított, írta meg a The Daily Mail.

A palota dolgozói remélik, Harry lemond a hercegi címről

A palotában egyre többen úgy gondolják, hogy Harry herceg elárulta a királyi családot, sokakat felháborított az a kijelentése, amelyben édesapja és a nagyszülei nevelési stílusát bírálta. Az udvaroncok szerint ennél nagyobb tiszteletlenséget nem is követhetett volna el velük szemben.

GettyImages-495106700
Fotó: Phil Walter / Getty Images Hungary

- Az emberek már rettegnek annak gondolatától, hogy mégis hogyan tehette ezt a királynővel pont Edinburgh hercege temetése után nem sokkal. Az, hogy még a saját nagyapját is belerángatta ebbe, megdöbbentő és tiszteletlen - fogalmazta egy bennfentes.

Harry az interjúban így fogalmazott pontosan:

Soha nem láttam, soha nem tudtam róla, aztán hirtelen kezdtem összerakosgatni a darabokat, és végül összeállt a kép. Rájöttem, ez volt az a pillanat, amikor apám iskolába ment, és akkor ez történt vele, ismerem ezt a történetet az életéből, és azt is tudom, milyen módon kapcsolódik ez az ő szüleihez, ebből jöttem rá, hogy úgy viselkedett velem, ahogy azt vele tették régen. Nem hiszek abban, hogy bárkit is hibáztassak. Azonban ha a gyereknevelésről van szó, akkor úgy látom, hogy bármilyen fájdalmat vagy szenvedést tapasztaltam abból, amit apám vagy a szüleim elszenvedtek, biztosan meg fogom szakítani ezt a kört, hogy ne adjam tovább ezt a gyerekeimnek.

A botrányos interjúban a monarchiát is erősen bírálta, Harry kifejtette, már húszévesen vissza akart lépni.

Láttam, mi zajlik a háttérben, az egész üzleti modell felépítését megismertem, és szemtanúja voltam, hogy működik ez az egész, és nem akarok ennek a része lenni.

GettyImages-1303501799
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Az udvaroncok szerint, ha Harry ennyire nem szimpatizál az intézménnyel, akkor jobban tenné, ha a hercegi címéről is lemondana. Amikor 2020-ban visszaléptek Meghannal a magas beosztású szerepköréből, akkor csak a királyi címükről mondtak le, így az ő királyi felsége megszólítást már nem használhatják, ám továbbra is Sussex hercege és hercegnéje maradtak hivatalosan.

Egyre inkább az az érzés, hogy ha ennyire nem kedveli az intézményt, akkor ne rendelkezzen a hercegi címmel!

- Fel kell függeszteni a címüket, persze továbbra is léteznének, de nem használhatják őket, mint ahogyan megállapodtak a királyi címükkel. Csak Harry és Meghan lennének. Ha ezt megtagadják, meg kell magyarázniuk, mi ennek az oka - mondta el véleményét az egyik bennfentes.

Egyelőre arról nem érkeztek hírek, mi a véleménye Károly és Vilmos hercegnek, illetve Erzsébet királynőnek Harry botrányos kijelentéseiről.

Katalin legszebb piros ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted Cambridge hercegnéjének legszebb piros ruháit.

Ezt is szeretjük