Harry hercegnél betelt a pohár: Meghan miatt durván nekiment a sajtónak
A Meghan-ellenes propaganda miatt perli a brit lapot.

harry-herceg-nyilt-level-sajto-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg alaposan kifakadt a feleségét leszóló bulvárcikkek miatt, amik a brit Mail On Sunday magazinban jelentek meg. A lap több ízben is kritizálta Meghan hercegnét a milliárdokba kerülő renoválásuk, a privát élethez való megrögzött törekvésük, a média teljes kizárása, végül pedig a magánrepülőgépek használata miatt, annak ellenére, hogy nagy környezetbarátnak vallják magukat. Ami betette a kaput náluk viszont, az volt, hogy engedély nélkül közzé tették a hercegné magánlevelét, melyet az apjának írt.

Nyílt levélben ment szembe a sajtóval

A sussexi herceg egy nyílt levélben jelentette be, hogy perre készült a sajtó lejárató hadjárata ellen, amit az utóbbi évben Meghanon csattant.

- Mindketten hiszünk a média szabadságában és az objektív, igaz híradásban. A demokrácia sarokköveként a világ jelenlegi formájában legalábbis így kéne működnie, ennek ellenére sajnos egyáltalán nem ezt érzékeljük. A feleségem vált a brit sajtó egyik lejárató kampányának áldozatává, melyet az elmúlt egy évben hajtottak végre, miközben ő várandós volt a gyermekünkkel, majd pedig a született fiunkat dajkálta. Ezek a magazinok azt hiszik, hogy bárkit megalázhatnak, és nem lesz következménye. Hát most tévedtek.

Emberi áldozatokkal jár ez a könyörületet nem ismerő, lejárató propaganda, ami szánt szándékkal szállít hamis és rosszindulatú híreket. Megpróbáltuk mosollyal az arcunkon viselni a hazugságokat, ahogy sokan mások is, de elmondani sem tudom, hogy a valóságban mennyi fájdalmat okozott ez a családunknak. A mai világban egyetlen hazugságokból összetákolt cikk azonnal végigfut az interneten. Ma már nem úgy van, mint annak idején, hogy a mai újságba holnap már sült krumplit csomagolnak, kidobják a papírt, és elfelejtik az egészet.

Természetesen képtelenek vagyunk minden álhírre reagálni, hiszen ezek a magazinok nemcsak naponta, hanem óránként előállnak valami szenzációval az életünkről. Most azonban megelégeltük a dolgot, és néhány hónappal ezelőtt úgy döntöttünk, hogy jogi lépéseket teszünk az ügyben. Ennek hatására a múlt héten azok a magazinok, akik korábban lejáratták a feleségemet, elkezdtek csak pozitív híreket adni róla. Ez a kettős mérce csak még rosszabbá tette az egészet. Döbbenetes, hogy az elmúlt kilenc hónapban minden egyes nap becsmérelték őt, szimplán azért, mert a szülési szabadságát töltötte, és nem történt vele semmi olyan, amiről beszámolhattak volna.

Ő ugyanaz a nő, akit az esküvőnk napján láttatok, és ugyanaz a nő, aki most velem tartott Afrikába. Ez az egész a bulvársajtó számára csak egy játék, amiben soha nem is kívántunk részt venni. Sokáig tartottam a számát, de már eleget szenvedtünk ahhoz, hogy felszólaljak. Egyszerűen nem tudom tovább csendben tűrni, ami történik, ez ellentétben áll a személyiségemmel, és mindennel, amit képviselek.

Egyetlen eset különösen kivágta a biztosítékot: amikor a feleségem egy privát levelének részleteit tették közzé, amihez semmi joguk nem volt, ráadásul úgy alakították a tartalmát, hogy szándékosan lejárassák, és ellene hangolják a közvéleményt.

Szóval eljött a pont, amikor fel kellett szólalnom a viselkedésük ellen, ami embereket és életeket tesz tönkre. Ez a felnőtt verziója a középiskolai terrorizáló szájhősöknek, akik azt gondolják, hogy a félelem majd hallgatásra kényszerít embereket. Ez nem elfogadható semmilyen szinten. Nem hiszünk abban, hogy a mai világban ezért nem kell felelősséget vállalniuk.

A megoldásunk talán könnyűnek látszik, de ez a helyes döntés. A legnagyobb félelmem ugyanis az, hogy a történelem megismétli önmagát. Ugyanis tapasztaltam már, milyen az, amikor valaki, akit nagyon szeretek, eljut arra a pontra a média támadásainak köszönhetően, hogy már szinte nem is valódi emberként kezelik.

Az édesanyámat emiatt vesztettem el, és most azt látom, hogy a feleségem ugyanennek a dolognak esik áldozatául. Azoknak a médiumoknak viszont köszönjük, akik ez idáig is támogattak minket. Őszintén, nagyra értékeljük. Talán nem látszik, de nagy szükségünk van rá - írta a nyílt levelében.

Azóta a szóban forgó lap szóvivője is megszólalt az ügyben:

- A Mail on Sunday kitart a cikke mellett, és védekezni fog a bíróságon. Tagadjuk, hogy a hercegné levelét bármilyen szinten manipuláltuk vagy megmásítottuk volna - pláne olyan szinten, ami változtatott volna a levél jelentésén - nyilatkozták.

Ez a levél vágta ki a biztosítékot Harrynél

A lap leközölte Meghan hercegné apjának írt levelét, amit nyilván valóan Thomas Markle juttatott el nekik. Nézd meg, mit írt benne!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük