Az első fotó Harry hercegről II. Erzsébet halála után: már el is hagyta Balmoralt

Harry herceg is sietett Balmoralba, már bejelentették Erzsébet királynő halálhírét, mire odaért.

harry-herceg-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor a Buckingham-palota tegnap kora délután közleményben tudatta, hogy Erzsébet királynő doktorai aggódnak az állapotáért, ezért orvosi felügyelet alatt áll, a családtagjai elindultak Balmoralba, ahol az uralkodó tartózkodott.

Károly herceg az édesanyjával volt, Vilmos herceg Windsorból repült Skóciába, de Katalin nélkül, a hercegné otthon maradt, mert három gyermekük csütörtökön kezdte meg az iskolát. Külön repülőre ült András és Eduárd herceg is. 

Harry herceg Erzsébet királynő halála után

Harry herceg és Meghan hercegné a WellChild Awardson vettek volna részt Londonban, de lemondták, Károly kisebbik fia is elindult szeretett nagyanyjához, aki nagyon közel állt hozzá. 

Az internetre kikerült róla egy fotó, amin már sötétedés után, nem sokkal este nyolc óra előtt autóval úton van Balmoralba. Ekkor a királynő már nem volt életben, a halálhírét is bejelentették fél nyolckor, és ezt bizonyára a herceg is tudta, arckifejezése és testtartása is erről árulkodik. 

Harry herceg ma reggel, nem sokkal fél kilenc előtt, 12 órával a megérkezése után a családtagok közül elsőként hagyta el a kastélyt, hogy visszatérjen Windsorba. A BBC királyi tudósítója, Nicholas Witchell a korai távozásról azt mondta: „Hogy őszinte legyek, lehet, hogy nem üdvözölték valami melegen.”

Azt nem tudni, hogy Meghan és Harry az Egyesült Királyságban marad-e az állami temetésig, amit várhatóan szeptember 19-én tartanak, vagy visszatérnek az Egyesült Államokba, ahol Archie és Lilibet már egy hete távol van tőlük. Az biztos csak, hogy a király ma Londonba repül, hogy beszédet mondjon a nemzetnek.

Erzsébet királynő élete képekben

Az egész világ gyászolja Erzsébet királynőt, aki 96 éves korában, békés körülmények között hunyt el szeptember 8-án. Nem mindennapi életút volt az övé, hiszen amikor 1926-ban a világra jött, senki nem gondolta volna, hogy egy nap még korona kerül a fejére. 

Cover-fotó: Chris Jackson/Getty Images for Invictus Games Dusseldorf 2023

Ezt is szeretjük