Erzsébet királynő beleegyezett, hogy Harry és Meghan visszavonuljon - Közleményben jelentette be
A mai találkozó után Erzsébet királynő közleményben tudatta, hogy elfogadta Harry és Meghan döntését.

erzsébet-királynő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő ma kora délután találkozót hívott össze Sandringhamben azért, hogy családjával megtárgyalják és minél előbb kezelni tudják azt a botrányt, ami Harry herceg és Meghan hercegné múltheti bejelentése után kialakult.

Mint köztudott, Harry és Meghan múlthét szerdán jelentették be Instagram-oldalukon, hogy a brit királyi család magas rangú tagjaiként visszalépnek betöltött szerepkörükből, anyagilag függetlenné válnak, és sokkal kevesebb hivatalos feladatot vállalnak el 2020-tól. Ezt a közleményüket anélkül tették nyilvánossá, hogy a királynővel egyeztettek volna, így a család is a médiából értesült a terveikről. Több bennfentes is beszámolt arról, hogy mennyire csalódott a királyi család a hercegi párban, éppen ezért is volt érdekes, mégis mi lesz a mai tárgyalás végkimenetele.

A királynő elfogadta Harry és Meghan döntését

A találkozó után pár órával a Buckingham-palota egy hivatalos közleményt tett közzé honlapján, amelyben az állt, hogy Erzsébet egy konstruktív vita keretében végül elfogadta unokája és felesége döntését.

"Teljes mértékben támogatjuk Harry és Meghan vágyát, hogy fiatal családként új életet kezdjenek. Annak ellenére, hogy jobban szerettük volna, ha teljes munkaidőben, a királyi család tagjai maradtak volna, de tiszteljük és megértjük vágyaikat, hogy önállóbb életet éljenek, miközben a családom méltó tagjai maradjanak." - állt a közlemény elején.

"Harry és Meghan világossá tették, hogy új életükben nem akarnak támaszkodni közpénzekre."

Arra is áldását adta a királynő, hogy Harry hercegék az idejük egy részét Kanadában tölthessék, de ugyanúgy tartózkodnak majd Angliában is.

"Ezek összetett kérdések, amelyeket a családomnak meg kell oldania, és van még néhány tennivaló, de kértem, hogy a következő napokban hozzák meg végleges döntéseiket."

Katalin hercegné legszebb ruhái 2019-ben

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű ruhákban tündökölt tavaly Katalin hercegné.

Ezt is szeretjük