Harrison Ford 31 éves koráig asztalosként dolgozott: a munkájának köszönheti, hogy felfedezték

Egy szerencsés találkozás indította el a pályán.

harrison-ford
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb Hollywoodi sztárt elég hamar érte a siker, már a húszas éveik elején bontogatták a szárnyaikat a szórakoztatóiparban. Azonban olyanok is vannak, akik nem voltak ennyire szerencsések, például Harrison Fordnak 31 éves koráig kellett várnia a nagy áttörésre, amit egy igazán szerencsés véletlennek köszönhetett.

A saját magát későn érő típusnak tartó sztárt eleinte egyáltalán nem vonzotta a reflektorfény, pedig édesanyja és édesapja is a színjátszásból élt. Őt inkább a filozófia tanai érdekelték, így ilyen szakon tanult tovább a Ripon College nevű Bölcsészettudományi főiskolán. Először pusztán azért vett fel drámaórákat, hogy félénkségét legyőzze, végül teljesen beleszeretett a színészetbe.

Harrison Ford 31 éves koráig asztalos volt

Olyannyira, hogy még azelőtt otthagyta az iskolát, hogy megkapta volna a diplomáját, Los Angelesbe utazott, hogy beindítsa a karrierjét a filmiparban. Bár voltak kisebb szerepei, javarészt elutasították őt a stúdiók. Pénz híján ki kellett eszelnie egy B tervet, elszegődött asztalosnak, hogy el tudja tartani a feleségét és a két kisfiát. 

harrison ford fiatal
Fotó: Getty Images Hungary

Ekkor hihetetlen szerencse érte, ugyanis az egyik megrendelője a feltörekvő fiatal rendező, George Lucas volt, aki egy konyhaszekrény elkészítésével bízta meg. Bizonyára nagyon meg volt elégedve a munkájával, illetve láthatott is benne valamit, hiszen felajánlotta neki készülő filmje, az Amerikai graffiti egyik szerepét.

harrison ford george lucas
Fotó: Getty Images Hungary

Ezután szélsebesen beindult a karrierje, kisvártatva olyan ikonikus szerepeket kapott, mint a Csillagok háborúja Han Solója vagy Az elveszett frigyláda fosztogatói Indiana Jonesa. Mára pedig a szórakoztatóipar egyik legkiemelkedőbb alakjaként tartjuk számon.

Al Pacino fiatalon

Elég csak pár filmcímet felsorolni: A keresztapa, A sebhelyesarcú vagy az Egy asszony illata, és már mindenki tudja, hogy örök érvényű klasszikusokról van szó, nemcsak zsenialitásuk köti össze ezeket az alkotásokat, hanem a főszereplőjük kiléte is, aki nem más, mint a nyolcvanéves Al Pacino.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük