Katalin és Vilmos gyerekei nem akármilyen tárgyakat tanulnak majd az iskolában: 8 és fél millió forintba kerül egy tanév

György herceg, Charlotte hercegnő és Lajos herceg új iskolába mennek szeptembertől.

GettyImages-1400593454

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hamarosan itt a szeptember, a gyerekek pedig visszaülnek az iskolapadba, természetesen ez alól a királyi csemeték sem bújhatnak ki.

Idén már Lajos herceg is általános iskolás lesz, a kisfiú ugyanabba az intézménybe jár majd, amelybe bátyja, György herceg és nővére, Charlotte hercegnő, írta meg a The Sun.

Ez lesz György herceg, Charlotte hercegnő és Lajos herceg új iskolája

György és Charlotte eddig a Thomas School tanulói voltak London egyik negyedében, Battersea-ben, míg Lajos Willcocks Nursery Schoolban volt óvodás. Ahogy azt már korábban megírtuk, míg a nyár végéig kiköltöznek Vilmos hercegék a londoni Kensington-palotából, és a windsori Adelaide Cottage lesz az új otthonuk. A hercegi pár egy új iskolát keresett a környéken, végül egy magánintézményre, a Lambrook Schoolra esett a választásuk, az iskola Berkshire-ben található.

GettyImages-1404403627
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Jól mélyen bele kell nyúlnia a pénztárcájába annak, aki oda járatja a gyerekét, egy tanév 17 556 font, azaz körülbelül 8 és fél millió forint.

Az iskolában kötelező szombati órákat is tartanak, olyan tantárgyak vannak a matematika, az angol, a történelem, a művészettörténet, az informatika és a természettudományok mellett, mint például a görög vagy a francia. Minden félévben lehet választani olyan tárgyak közül, mint a gazdálkodás, a sakk, a hegyi kerékpározás, a judo, de a nyilvános beszéd, illetve a vitázás technikáira is megtanítják a gyerekeket.

Tanulhatnak még búvárkodást, főzést, golfozást, méhészkedést, latint, fallabdázást, varrást, életmentést, film- és podcastkészítést, dalírást, angol nép- és jazztáncot. 

Neki van a legszebb mosolya a királyi családban

Szakértők megállapították, kinek a mosolya a legszebb a királyi családban.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük