Katalin és Vilmos gyerekei nem akármilyen tárgyakat tanulnak majd az iskolában: 8 és fél millió forintba kerül egy tanév
György herceg, Charlotte hercegnő és Lajos herceg új iskolába mennek szeptembertől.

GettyImages-1400593454
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hamarosan itt a szeptember, a gyerekek pedig visszaülnek az iskolapadba, természetesen ez alól a királyi csemeték sem bújhatnak ki.

Idén már Lajos herceg is általános iskolás lesz, a kisfiú ugyanabba az intézménybe jár majd, amelybe bátyja, György herceg és nővére, Charlotte hercegnő, írta meg a The Sun.

Ez lesz György herceg, Charlotte hercegnő és Lajos herceg új iskolája

György és Charlotte eddig a Thomas School tanulói voltak London egyik negyedében, Battersea-ben, míg Lajos Willcocks Nursery Schoolban volt óvodás. Ahogy azt már korábban megírtuk, míg a nyár végéig kiköltöznek Vilmos hercegék a londoni Kensington-palotából, és a windsori Adelaide Cottage lesz az új otthonuk. A hercegi pár egy új iskolát keresett a környéken, végül egy magánintézményre, a Lambrook Schoolra esett a választásuk, az iskola Berkshire-ben található.

GettyImages-1404403627
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Jól mélyen bele kell nyúlnia a pénztárcájába annak, aki oda járatja a gyerekét, egy tanév 17 556 font, azaz körülbelül 8 és fél millió forint.

Az iskolában kötelező szombati órákat is tartanak, olyan tantárgyak vannak a matematika, az angol, a történelem, a művészettörténet, az informatika és a természettudományok mellett, mint például a görög vagy a francia. Minden félévben lehet választani olyan tárgyak közül, mint a gazdálkodás, a sakk, a hegyi kerékpározás, a judo, de a nyilvános beszéd, illetve a vitázás technikáira is megtanítják a gyerekeket.

Tanulhatnak még búvárkodást, főzést, golfozást, méhészkedést, latint, fallabdázást, varrást, életmentést, film- és podcastkészítést, dalírást, angol nép- és jazztáncot. 

Neki van a legszebb mosolya a királyi családban

Szakértők megállapították, kinek a mosolya a legszebb a királyi családban.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük