64 éves korában elhunyt Roberto Sánchez latin énekes
Roberto Sánchez, vagy ahogyan rajongói hívták, Sandro, nem sokkal egy életmentő műtét után halt meg.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. január 4-én, 64 éves korában egy mendozai kórházban elhunyt Roberto Sánchez argentin popsztár, adta hírül a Telam. A kultikus énekes egészségi állapota tavaly november óta, amikor is a sebészek életmentő szív- és tüdőműtéte hajtottak végre rajta, folyamatosan hanyatlott. Halálát szeptikus sokk okozta.

A latin zene világhírű előadójának nevéhez olyan örökzöld slágerek fűződnek, mint az Asi vagy a Dame Fuego. Több mint négy évtizedes karrierje során pedig méltán érdemelte ki a megtisztelő Argentína Elvis Presley-je titulust.

Úttörő jelentőségű koncertet adott

A Sandro becenéven is ismert dalszerző volt az első latin-amerikai sztár, aki a hetvenes években fellépett a Madison Square Gardenben. Az úttörő jelentőségű koncertet számos tévécsatorna közvetítette világszerte, arról nem is beszélve, hogy jelentős pillanata volt a latin-amerikai zenei kezdeti térhódításának.

Sánchez temetésére január 6-án került sor Buenos Airesben. Gyászoló rajongók ezrei gyűltek össze otthonánál, hogy végső búcsút vegyenek tőle. Sokan voltak, akik könnyek között érintették meg koporsóját, illetve az azt szállító gépkocsit, kezükben a popsztár lemezeit vagy fotóit tartva.

Elvis-imitátorként kezdte

Sandro gyerekkorában tanult meg gitározni. Kezdetben Elvis Presley-t utánozta, de hamarosan kialakította saját stílusát, amelyet imádtak Dél-Amerikában. A hatvanas években a Sandro y los de Fuego nevű együttessel indult pályafutása, akikkel a Sábados Circulares című tévésorozatnak köszönhetően sikerült befutnia.

Az éneklés mellett számos filmszerepet is elvállalt, színpadra pedig - több éves hallgatást követően - 1993-ban lépett utoljára, amikor is 18 koncertet adott Buenos Aires egyik színházában. Ezután jelentette be, hogy visszavonul, mivel a dohányzás miatt tüdőtágulata lett.
Ezt is szeretjük