Rémisztő csúfsággá vénült a férfifaló Grace Jones
Az egykor szabadelvű modell és ünnepelt diszkókirálynő mára rengeteget vesztett vonzerejéből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Grace Jones sosem finomkodásáról volt híres, sem megjelenésében, sem nyilatkozatait tekintve.


A jamaicai származású sztár több szakmában is bizonyította rátermettségét: a hetvenes években Andy Warhol fotográfus kedvelt múzsája volt, de ugyanehhez az időszakhoz fűződik első három, akkor még diszkószámokat tartalmazó albumának kiadása.

A hetvenes évek vége felé megismerkedett a new wave irányzattal, ezzel párhuzamosan pedig drámai változásokat eszközölt a külsejét illetően is.

A melegek nagy kedvence

Azóta 45 kislemezt dobott piacra, melyek közül több toplistás dal is volt. Egyebek közt a Libertango - I've Seen That Face Before című slágere visszatérő motívuma Polanski 1988-as Őrület című alkotásának.

De a Slave to the Rhythm is korszakalkotó volt akkoriban, mind zeneileg, mind a videoklipet tekintve. Nem véletlenül kapta meg ez utóbbiért a legjobb klipnek járó díjat az 1986-os MTV Video Music Awards-on.

A meghökkentés királynője

A sztár már fiatal korában is egyedi öltözékéről és polgárpukkasztó botrányairól volt híres, és úgy tűnik, erről még hatvanéves kora felett sem tud lemondani. A tavalyi írországi Electric Picnic Fesztiválon például mintegy 15 millió forintért jelent meg, hogy aztán a nézőket egyenesen sokkolja bizarr kosztümjeivel és egyre férfiasabb külsejével.

De az idei nyári, Dániában megrendezett Roskilde Fesztivál közönségének is szüksége lett volna egy-két szem nyugtatóra, Jones ugyanis hátborzongató jelmezekben tette tiszteletét a színpadon.

Ennek ellenére az egykor sikeres modell sosem szűkölködött udvarlókban - Jean Paul Goudétól még egy fia is született valamikor a hetvenes években. Emellett nemegyszer testőreivel folytatott viszonyt. Így került az ágyába a svéd izomember, Dolph Lundgren is, akivel állítólag el is jegyezték egymást.

A legfrissebb hírek szerint pedig már egy ideje egy bizonyos - egyes források szerint magyar származású - fiatalemberrel, a nálánál majd' harminc évvel ifjabb Atila Altaunbay-jel él együtt.

Ezt is szeretjük