Nevelt fiával kapták rajta a bombázó Gloria Grahamet
Gloria Grahame, a vászon végzet asszonya negyedik férjéül második férje fiát választotta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gloria Grahame, a vászon egykori szexistennője bebizonyította, nem csak filmpartnereit képes elcsábítani, hanem a valóságban sem tudnak neki ellenállni a férfiak. Ennek ékes bizonyítéka, hogy számos szeretője mellett négyszer férjhez is ment - és utoljára nem máshoz, mint második férje fiához!

Mindenkit elcsábított

Az 1923-as születésű Grahame - eredeti nevén Hallward - korán rájött, hogy színésznő édesanyja nyomdokaiba szeretne lépni. Ezért a középiskolát sem fejezte be, rögtön a Broadway-re ment szerencsét próbálni. 

1944-ben a szőke szépséget ki is szúrta színpadon a Metro Goldwin Mayer alapító igazgatója, Louis B. Mayer, majd szerződtette. Első filmjében, a Blonde Feverben frivol karaktert játszott, de ennél többre nem is nagyon futotta a stúdiónál, így átpártolt máshová.

Oscart is kapott

Végül az 1952-es A rossz és a szépben bizonyíthatta tehetségét - és el is nyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart. De hasonlóan jó volt a Búcsúlevél búgó hangú, érzéki gengszterszeretőjének szerepében, az Emberi vágyban pedig megtévedt asszonyként kapták gyilkosságon.

A siker beköszönte után azonban egyre nehezebb volt dolgozni vele hisztériái miatt. Az ötvenes években még felbukkan az Oklahoma című musicalben, de utána kevésbé keresik ajánlatokkal.

Ha színésznői képességei révén nem is, magánélete okán azért rendszeres vendége volt a címlapoknak. Gloria Grahame ugyanis nem csak a vásznon játszotta a végzet asszonyát, hanem a valóságban is az volt. Első férjétől, a színész Stanley Clementstől három év házasság után, 1948. június elsején elvált, de még ugyanazon a napon hozzáment Nicholas Ray rendezőhöz.

A nagy szerelem azonban itt sem tartott sokáig - illetve dehogynem! Csakhogy a színésznő szíve egy idő után nem férjéért, hanem annak előző házasságából származó fiáért kezdett lángolni, aki akkoriban tizenévei elején járt. 

Állítólag Nicholas Ray egy ízben rajta is kapta feleségét a 13 éves Anthony-val, így érthető, miért sürgette aztán a válást. Grahame - aki egyébként egy kisfiút is szült Ray-nek - gyorsan oltár elé állt, ezúttal Cy Howard íróhoz, hogy elhallgattassa a közvéleményt. Ám hiába egy közös kislány, a tiltott szerelem erősebbnek bizonyult.

Mindössze három évig bírta Howarddal, majd 1960-ban végre hozzámehetett álmai férfiújához, a nálánál 14 évvel ifjabb Anthony Ray-hez - aki akkor természetesen már nagykorú, egészen pontosan 23 éves volt. 1974-ig tartott házasságuk, mely alatt két gyermekük is született.

Ezután még egy ismert kapcsolatáról tudni: Peter Turner liverpooli színészhez a hetvenes évek végén fűzte viszony. Gloria Grahame 1980-ban hunyt el gyomorrákban.

Cikkünk a Gabo kiadó 501 filmsztár című kötete aktuális fejezetének felhasználásával készült.

Ezt is szeretjük