Tudod, ki énekli az I Will Survive-ot? Így néz ki a csodás hangú énekesnő ma, a 66. szülinapján

Gloria Gaynor, az I Will Survive előadója ma 66 éves.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezerszer énekelted már szakítás után, mégsem tudod, hogy néz ki az I Will Survive című szám énekesnője.

Gloria Gaynor, a dal írója és énekesnője ma ünnepli 66. születésnapját, és csodásabban fest, mint valaha. Az énekesnő élete azonban korántsem alakult tündérmesébe illően, 2013-ban a Today magazinnak elárulta, hogy mi inspirálta az I Will Survive megírására.

Erősnek kellett lennie

Gloriát édesanyja egyedül nevelte fel, otthonukon hat testvérével osztozott. Egyetlen pozitív apakép sem volt a környezetében, az anyja egyke volt, és biológiai apjának is csak lánytestvérei voltak. Mindez rányomta a bélyegét Gloria férfiakkal való viszonyára.

- Ötéves koromban elköltöztünk egy kétszintes családi házba. Egy nagyon kedves pár lakott felettünk, John és Mary, akik sokszor áthívtak magukhoz játszani. Mary egyik nap kórházba került, beindult nála a szülés, John pedig otthon maradt. Nem gyanakodtam, amikor felhívott magukhoz, de amikor elkezdte lehúzni a bugyimat, szörnyen megijedtem. Elkiáltottam magam, hogy elmondom anyukámnak, mit tesz, mire ellökött magától, és azt mondta, hogy undorodik tőlem. Sohasem mondtam el anyámnak, hogy mi történt aznap, mert féltem, hogy megüti Johnt, és börtönbe kerül, és akkor tényleg egyedül maradok a világban - nyilatkozta Gloria.

Nem ez volt az egyetlen eset, hogy az énekesnőt molesztálták. Édesanyja beleszeretett egy férfiba, aki hozzájuk is költözött, és végre volt egy apakép a fiatal Gloria előtt. De egyik este a férfi bement a hálószobájába, és megpróbálta elvenni a szüzességét. Ezt sem mondta el édesanyjának, mert nem akart a boldogsága útjában állni.

- 18 éves koromban aztán megtörtént, amitől a legjobban féltem. Egyik barátom unokatesója elvitt magukhoz, hogy bemutasson a barátnőjének. Kiderült, hogy a barátnője otthon sincs, és kettesben voltunk a házban. Azt mondta, hogy ne merészeljek sikítani, mert úgysem hallja meg senki, és csak felmérgesítem őt. Aznap este lefogott és megerőszakolt - mesélte Gloria az interjúban.

Amikor megismerte jövőbeli férjét, Linwoodot, azt hitte, ő lesz a páncélos lovag, aki megmenti. A férfi jóképű, intelligens, gáláns és nagylelkű volt, és két éven keresztül jól is működött a kapcsolatuk, aztán már egyre kevésbé tudtak egymás mellett létezni. De nem elég, hogy párkapcsolati gondjaik voltak, még a kiadó sem akarta az énekesnő szerződését megújítani.

- Minden összejött akkoriban. A szörnyű kapcsolatom, a lefelé ívelő karrierem, ráadásul egyik reggel úgy ébredtem fel, hogy nem tudok felkelni az ágyból. Gerincvelőműtétre volt szükség, de erősnek kellett lennem. Sírás helyett imádkoztam, és Isten meghallgatott. Egy évvel később az I Will Survive hatalmas siker lett, és Linwooddal össze is házasodtunk. Amikor felvettük a dalt, minden összegyűlt bennem. Anyám halála, a műtét, a sok rossz kapcsolat. Azt akartam, hogy aki csak meghallgatja, tanuljon belőle, és arra inspirálja, hogy lépjen ki a rossz kapcsolatából. Ez lett az én mantrám. Hogy bármi történik, túl fogom élni - nyilatkozta az énekesnő.

Ezt is szeretjük