Csak imádott kutyái voltak vele! Álmában ragadta el a halál Glenn Close édesanyját
Glenn Close közleményben tudatta a szomorú hírt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A People értesülései szerint február 23-án elhunyt Glenn Close szeretett édesanyja, Bettina Moore Close. Az idős hölgy 90 éves volt.

- Szeretett édesanyánk, Bettina Moore Close elhagyta földi porhüvelyét hétfőn hajnalban. Álmában hunyt el, hűséges kutyái, Lizzie és Pudding mindvégig ott feküdtek a lábánál - állt a család közleményében, melyet a magazin is idézett.

Azt is elmondta, hogy édesanyja csodálatos asszony volt, hatalmas szívvel és megtörhetetlen lélekkel, és örökké emlékezni fognak rá mindazok, akik szerették.

Bettina Moore Close Connecticutban született, majd 1954-ben költözött a család Svájcba, ahol csatlakozott a Moral Re-Armament szektához.

Később, a férjével, William Taliaferro Close-zal Zairébe költöztek, ahol a férfi a zairei elnök személyi orvosaként dolgozott, mellette misszionáriusként éltek 16 éven át, különféle táborokban laktak, gyakran nélkülöztek.

Glenn Close-nak még két lánytestvére - Tina és Jessie - és két fiútestvére is van, Alexander mellé Tambut a szülei adoptálták Kongóban, de a szektás időszak alatt a testvéreket is gyakran szakították el egymástól.

- Édesanyám nagyon szerette az állatokat és rendkívüli módon tisztelte a természetet. Mindig voltak mellette kutyák, akik követték, de a gorillákról és elefántokról is gondoskodott, egy gorillát el is neveztek róla a bronxi állatkertben - idézte fel az Oscar-jelölt színésznő.

Glenn Close egyszersmind megragadta az alkalmat, és arra kérte mindazokat, akik adakoznának az édesanyja emlékére, hogy az adományukat a Virunga Nemzeti Parknak küldjék.

Tavaly októberben ugyancsak a People-nak mesélt húgának, Jessie-nek a mentális problémáiról - 10 évvel ezelőtt derült ki, hogy a nő bipoláris zavarban szenved, akkor már annyira rossz állapotban volt, hogy egy belső hang állandóan azt mondta neki, hogy ölje meg magát.

Végül Glenn küldte el egy orvoshoz, aki megállapította, hogy bipoláris zavara van. Hogy az emberek jobban odafigyeljenek egymásra és ne legyen tabu a lelki betegségekről való kommunikáció, 2010-ben Glenn Close létrehozta a Bring Change 2 Mind alapítványt.

- Minden negyedik ember élete során valamikor mentális problémákkal küzd. Akkor miért nem beszélünk ezekről?  - hangsúlyozta.

A 67 éves Glenn Close legutóbb a 2014-es A galaxis őrzői című moziban szerepelt, nemrég fejezte be az Anesthesia forgatását, melyben Kristen Stewart és Gretchen Mol is játszik.

Érett sztárok, akik még mindig vonzóak

Glenn Close ma is vonzó nő, de nem ő az egyetlen. A képes összeállításban találsz még néhány példát, kattints.

Ezt is szeretjük