A 74 éves Glenn Close ellopta a show-t az idei Oscaron: imádták a táncát a rajongók
Glenn Close okozta az idei Oscar-gála egyik legvidámabb pillanatát.

glenn close cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Oscar-gála az év eseményének számít Hollywoodban, az előző években a gála óriási show-val járt, általában a díjra jelölt zenészek szórakoztatták a közönséget, emellett minden évben volt egy műsorvezető, aki a jó poénokat szolgálta. A tavalyi évhez hasonlóan idén sem volt olyan ember, aki levezényelte volna a díjátadót.

Emellett a világjárvány miatt sokkal kevesebb híresség lehetett ott az év filmes ünnepségén, így az idei egy sokkal visszafogottabb gála volt. A szervezők persze igyekeztek némi vidámságot belecsempészni a műsorba, végül a babérokat az Oscarra jelölt Glenn Close aratta le. 

Glenn Close így táncolt a 2021-es Oscar-gálán

A díjátadó vége felé a rendezvényen részt vevő sztároknak ki kellett találnia, milyen zenét játszik a DJ, emellett azt is meg kellett mondaniuk, az a dal kapott-e Oscart, egyáltalán jelölték-e valaha a díjátadón vagy sem. A legendás színésznőt is bevonták a játékba. Amikor őt kérdezték, az 1988-as Da Butt - magyarul A fenék - szólt, melynek előadója az E.U. zenekar volt, a Suli láz című mozifilm egyik betétdala volt. Close végül megmutatta a tánctudását, az erről készült pillanatot az alábbi belinkelt videóban nézheted meg.

Az Akadémia a táncról készült pár másodperces gifet kiposztolta a Twitterre, számos rajongó kifejtette ott, mennyire tetszett nekik a színésznő húzása: "Glenn Close nagyszerű személyiséggel, spontaneitással és felemelő hozzáállással rendelkezik, ennek köszönhetően bármelyik pillanatban feldobja a hangulatot. Pontosan így kell csinálni, hogy a műsorból Glenn Close-show legyen!", "Kétségkívül ez volt az Oscar egyik legjobb pillanata!", "Ez a legfantasztikusabb dolog, amit valaha láttam ezen a díjátadón!", "Ez a kis rövid előadása feldobta az estém" - írták az Akadémia Twitter-oldalára.

Többen megjegyezték, sajnálják a színésznőt, ugyanis karrierje során nyolc alkalommal jelölték Oscarra, de egyszer sem vihette eddig haza az aranyszobrocskát: "Adjatok már neki egy Oscart, megérdemli!", "Adjátok meg neki azt az elismerést, amit megérdemelne!", "Szégyelljétek magatokat, neki kellett volna nyernie" - fogalmazták.

oscar glenn close
Fotó: Handout / Getty Images Hungary

1983-ban, a Garp szerint a világban nyújtott alakításáért jelölték először a legrangosabb filmes díjra, 1984-ben A nagy borzongás, 1985-ben az Őstehetség, 1988-ban a Végzetes vonzerő, 1989-ben a Veszedelmes viszonyok, 2012-ben az Albert Nobbs, 2019-ben A férfi mögött, illetve idén a Vidéki ballada az amerikai álomról című film miatt került a jelöltek listájára. Végül egyik esetben sem ő nyert.

Ellenben van három Golden Globe-, három Emmy-, illetve három Tony-díja, már csak az Oscar hiányzik ahhoz, hogy bekerüljön a szórakoztatóvilág legelitebb klubjába, amit EGOT-nak neveznek. Olyan művészeknek sikerült mind a négy nagy díjat bezsebelniük, mint John Legendnek, Whoopi Goldbergnek, Audrey Hepburnnek vagy Mel Brooksnak.

A listán összesen 16-an szerepelnek egyelőre, drukkolunk, hogy Glenn Close esetleg jövőre köztük lehessen. 2021-ben két filmje jelenik meg, a Swan Song és a Sunset Boulevard.

Így festettek a sztárok az idei Oscaron

Képes összeállításunkban megnézheted a 93. Oscar-gála legszebb kreációit.

Ezt is szeretjük