Felismered fiatalkori képein a ma 60 éves George Clooney-t? Karrierje elején hosszú hajjal hódított
George Clooney hatvanadik születésnapja alkalmából összegyűjtöttük a fiatalkori fotóit.

george-clooney-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

George Clooney 1978-ban, 17 évesen debütált a képernyőn, ám a világhírnévre várnia kellett, a nagy átütő sikert az 1994-es Vészhelyzet hozta meg számára, amelyben Ross dokit alakította. Azóta gyönyörű karriert futott be, Hollywood egyik legbefolyásosabb neve, a színészet mellett rendez, ír, és producerként is közreműködik. Különleges nap számára a mai, ugyanis hatvanesztendős lett.

George Clooney fiatalkori fotói

Sajnos sok sorozatsztárt beskatulyáznak, de ez nem történt meg Clooney-val, miután befutott a Vészhelyzettel, olyan alkotásokban láthatták a rajongók, mint az Ocean's Eleven-filmek, a Batman és Robin, az Alkonyattól pirkadatig, a Mint a kámfor, a Michael Clayton, az Egek ura, a Kecskebűvölők vagy A hatalom árnyékában. Kétszer nyerte el az Oscar-díjat, 2006-ban a Szirianában nyújtott alakításáért, 2013-ban Az Argo-akció című filmért, amelynek ő volt az egyik producere.

2002-ben debütált rendezőként, az Egy veszedelmes elme vallomásai a kritikusok tetszését is elnyerte. Utolsó alkotása, Az éjféli égbolt 2020 végén jelent meg a Netflixen, melynek a főszerepét is eljátszhatta. A The Tender Bar lesz a következő projektje, melynek a tervek szerint Ben Affleck lesz a főszereplője.

A fényes karrier mellett rengeteget jótékonykodik, a természeti katasztrófa sújtotta területek mellett az iraki háború vagy a dárfúri népirtás áldozatainak is adományozott. Kórházakat, fogolytáborokat keresett fel Irakban és Szudánban. 2008-ban az ENSZ békekövete lett, de 2014-ben lemondott erről a posztról.

Bár ma már óriási befolyással bír, nem hullott az ölébe a siker, sőt, eleinte nem is színésznek készült, baseballjátékos akart lenni, 1977-ben be akart jutni a Cincinnati Reds csapatába, de végül elbukott a felvételin. Ezután a Northern Kentucky Egyetem hallgatója lett, rádiós újságírónak tanult, de nem végezte el tanulmányait. A Cincinnati Egyetemre is felvételizett, de azt az intézményt is otthagyta. Ekkoriban még nagyon szegény volt, mellékállásokból tartotta el magát, női cipőt árult, akár csak Al Bundy, biztosítóügynökként házalt, dolgozott raktárban, de dohányföldeken is vállalt munkát. Végül Hollywoodban élő nagynénjéhez költözött, ekkor kezdett castingokra járni, 1978-ban debütált a Centennial minisorozatban.

A '80-as években egyre több ajánlatot nyert meg, de ezek még nem hozták meg számára az áhított sikert, így az akkori filmes projektjeinek zömére sokan nem is nagyon emlékeznek. Akkor még nagyon más külsővel hódított a világ egyik legsármosabb sztárja. Képes összeállításunkban a ma hatvanéves George Clooney fiatalkori képeit láthatod.

Ezt is szeretjük