Ma 46 éves a kultikus sztárénekes, Dave Gahan
Szex, drog és szinti-pop
Dave Gahan nevéről nem biztos, hogy mindenkinek elsőre beugrik, hogy pontosan ki is ő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dave Gahan 1962. május 9-én született Eppingben, munkásszülők gyermekeként. Vér szerinti apja hat hónapos korában elhagyta, anyja pedig újra megházasodott, így a kisfiú abban a tudatban nőddögélt, hogy ő és két évvel idősebb nővére már az új férjtől, Jack-től születtek.

1972-ben a szeretett mostohaapa meghalt, és a tíz éves kisfiúnak szembesülnie kellett az igazsággal – és a valódi apával. Mire azonban hozzászokott volna a helyzethez, a férfi újból lelépett, ezúttal örökre.

A tinédzser srác – talán, hogy bosszút álljon az életen az őt ért sérelmekért – rossz útra tévedt, autólopásért, vandalizmusért és falfirkákért 14 éves koráig háromszor volt nevelőintézetben.

Lázadás és kultusz

Miután 1978-ban kimaradt az iskolából, különféle alkalmi munkákkal próbálta eltartani magát, a pincérkedéstől a benzinkutasságig sok mindent elvállalt. Időközben elvégzett egy művészeti kollégiumot, majd 1980-ban csatlakozott a nem sokkal korábban létrejött Composition of Sound nevű formációhoz, mely az ő javaslatára végül átkeresztelődött egy hangzatosabb névre.

Ez lett a Depeche Mode, mely új utakra vitte a zenerajongókat és egy olyan különös hangzásvilágot teremtett, mely mind a mai napig néhány taktusból beazonosítható.

Fennállásuk alatt 11 stúdiólemezt, valamint 4 Greatest Hits válogatást illetve remix-albumot dobtak piacra, melyekből világszerte 72 millió példányt adtak el.

Az ezredforduló után Gahan szólókarrierbe kezdett, részben azért is, mert a bandában nem volt alkalma saját számokat írni, és meg akarta mutatni, hogy ehhez is ért, ám a 2003-as aper Monster és a 2007-es Hourglass dalaival nem tudott olyan magasságokba szárnyalni, mint amikor a Depeche-nek énekelt.


Ami a magánéletét illeti, a sztár kipróbált mindent, amivel roncsolni tudta egészségét: 1995-ben állítólag pengével kísérelt meg öngyilkosságot elkövetni, bár utólag csupán figyelemfelkeltésnek bélyegezte saját tettét.

Egy évre rá, 1996 májusában heroin- és kokaintúladagolással szállították kórházba, amikor is olyannyira kiütötte magát, hogy két percig a klinikai halál állapotában volt, míg a mentősök újra nem élesztették. Az eset után két nappal letartóztatták, és kilenc hónap rehabilitációra ítélték, melynek segítségével, úgy tűnik, sikerült kigyógyulnia gyilkos szenvedélyéből, és immáron 11 éve tiszta.

A velünk élő nárcizmus - Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Manapság a sztár New Yorkban él harmadik feleségével, akivel együtt nevelik közös lányukat, és neje előző kapcsolatából született fiát. Ezenkívül Gahan-nek van már egy húsz éves nagyfia is, az első házasságából.

Ezt is szeretjük