Gabriel Byrne: „Nehéz volt feldolgoznom, hogy gyerekként zaklattak”
Gabriel Byrne 11 évesen került papneveldébe, ahol elmondása szerint szexuálisan molesztálták.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gabriel Byrne napjaink egyik leginkább alulértékelt színésze, aki az elmúlt évtizedekben számos kiváló alakítással bizonyította tehetségét - elég csak A halál keresztútján, a Közönséges bűnözők, a Halott ember vagy a Vízbe fojtott bűnök - Jindabyne című filmekre gondolnunk.

Az 59 éves ír színész a közelmúltban a The Meaning of Life című tévéműsorban adott egy felkavaró interjút, amiben őszintén vallotta be múltja nyomasztó titkát. Byrne tizenegy évesen került egy papneveldébe, ahol végül négy félévet töltött el.

Akivel senki sem akart kettesben maradni az öltözőben

- Szerencsétlenségemre megtapasztaltam, milyen az, ha szexuálisan molesztálják az embert. Mindannyian tudtuk, hogy van egy bizonyos férfi, akivel nem szívesen maradunk kettesben az öltözőben, mert átlép bizonyos szexuális határokat. Akkoriban mégsem éreztem úgy, hogy szenvedtem volna. Sok évnek kellett eltelnie, és nehéz volt feldolgoznom, hogy gyerekként zaklattak – nyilatkozta Byrne.

Érthető, hogy a jóképű színész nem fogalmazta meg konkrétan, pontosan ki, mikor és mily módon zaklatta őt és társait az iskolában. Kendőzetlen nyilatkozata ennek ellenére hátborzongatóan festi le, hogy miféle szörnyűségeken kellett átesnie annak idején.

Még több sötét titok

A színész hozzátette, hogy akkor hagyta ott a papneveldét, amikor elkezdték érdekelni a lányok, és saját bevallása szerint élete első színésztársulatához is csak miattuk csatlakozott.

Az interjú további részében kíméletlenül idézte fel az alkoholizmussal vívott küzdelmét, de elárulta azt is, hogy kiskorában gyakran megverték a szülei, ezért aztán ő sosem emelt kezet saját gyermekeire.

Gabriel Byrne 1988-ban vette feleségül Ellen Barkin színésznőt, és két közös gyermekük született: John Jack Daniel 1989-ben, Romy Marion pedig 1992-ben jött a világra.

A sztárpár 1993-ban költözött külön, válásukat pedig 1999-ben véglegesítette a bíróság.

Ezt is szeretjük