Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)
A tizenhét esztendős Simon Spier számára a szerelem kérdése nem olyan egyszerű. A Kszi, Simon című filmet június 21-től vetítik a hazai mozik.

kszi
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tizenhét esztendős Simon Spier számára a szerelem kérdése nem olyan egyszerű: családja és barátai még nem tudják, hogy meleg, ráadásul még csak nem is sejti, ki az a helyi srác, akibe online belezúgott. A két ügy megoldása egyszerre lesz számára kacagtató, rémisztő és sorsfordító.

“A film egyértelműen a figurára koncentrál” – mondja Nick Robinson, Simon alakítója. Az ő hangját halljuk, az ő szemén át látjuk a dolgokat. Az ő világa jelenik meg. Az ő humorán nevetünk. Szerintem ez teszi egyedivé a filmet ebben a műfajban. Egy srácról szól, aki változó korban van, keresi a helyét a világban, ami elég nehéz önmagában is. Mindezt csak súlyosbítja számára, hogy a szexualitásával kapcsolatban is kihívásokkal szembesül. Szerintem ebből fakad leginkább a film humora, mert képes rá, hogy egy borúsnak látszó helyzetben megtalálja a poénosságot. Ez tetszett meg benne.”

kszi-simon-kep

Simon legjobb barátját, Leah-t Katherine Langford, a 13 okom volt című sorozat sztárja alakítja. Leah-t rosszul érinti, hogy Simon az interneten flörtöl valakivel. “Leah bizonytalan és törékeny lány” – meséli Langford a szerepéről. “Nehezen viseli,, ahogy mindenki felnőtté válik körülötte, ő pedig meg akar maradni annak, aki. Kifejezetten irigyli Abbyt, a suli új diákját, aki valósággal berobban az ő baráti körébe.”

Abbyt Alexandra Shipp (X-Men: Apokalipszis) játssza. Ő az a lány a gimiben, akinek mindenki a kegyeibe akar férkőzni. “Szerintem Alex remekül hozza ezt a figurát, és akkor is tökéletes, amikor Simon vallomást tesz neki” – méltatja őt Robinson. Shipp szerint “Abby az új szexi csaj a suliban, amit azért bírtam, mert én nem voltam szexi a suliban! Ezért nagy móka volt ezt eljátszani. A csapat Simonból, Leah-ból, Abbyből és Simon haverjából, a Jorge Lendeborgh Jr. alakította Nickből áll. Simon és Abby nagyon közel állnak egymáshoz, miközben Abby kapcsolata Leah-val kezdetben kissé döcögős. Szerintem azért, mert Leah érzései Simon felé nem pusztán barátiak, és ez viszonzatlan."

kszi-simon-kepe

Simon barátain kívül megismerjük családját is, köztük szüleit, Emilyt és Jacket, akiket Jennifer Garner és Josh Duhamel játszanak. Garner szerint “Több dologról is szól ez a film, köztük a családról. A családról, amibe beleszületünk és a családról, amit magunk építünk fel a barátainkkal. Kiváltképpen tinédzserkorban azt a mindennél jobban féltett társaságot, ami a világot jelenti nekünk. Azt hisszük, mindent tudunk a másikról, és ők is tudnak mindent rólunk. Bátorságot adnak, hogy kiálljunk magunkért és kimondjuk, amit ki kell mondanunk.”

kszi-simon

“Jack és Emily működő házasságban él, szerető a családjuk, Simon révén pedig arra is ráeszmélnek, hogy nem minden úgy működik, ahogy gondolták” – világít rá Duhamel. Emily pszichológus és folyton elemez mindent. Jack vállalkozó, aki rendszerint elvicceli a dolgokat. Remekül működik kettősünk. Két tökéletes gyerekünk van. Nagyon szeretjük egymást, így képesek vagyunk támogatni Simont.”

A Kszi, Simon június 21-től látható a mozikban!

Ezt is szeretjük