Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)
Ez a film nemcsak a szinkronúszásról szól. A Férfiak fecskében című filmet július 12-től vetítik a hazai mozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hogyan lehet kilábalni az életközépi válságból? Vannak, akik sportautót vesznek, mások féktelen bulikban keresik a boldogságot, megint mások pedig… szinkronúszásra adják a fejüket. Az ő történetüket mutatja be a nyár legfrissítőbb vígjátéka, a Férfiak fecskében, melyet a fanyar humorú angol vígjátékok kedvelői nagyon fognak szeretni. 

Eric, a londoni könyvelő egyre kiábrándultabban éli unalmas és örömtelen életét. Egy nap azonban rádöbben: csak akkor lehet újra boldog, ha sikerül visszahódítania feleségét. A megoldáshoz vezető úton váratlanul és szinte akarata ellenére egy férfiakból álló szinkronúszó csapatban találja magát. A milánói világbajnokságra készülő, sokszínű társaság testvérként fogadja be Ericet, és, miközben a „piramis” és „virág” figurákat gyakorolják edzőjük, a tűzrőlpattant Susan vezetésével, együtt segítik új barátjukat a boldogság felé vezető úton.

A hamisítatlan brit vígjáték komoly témát dolgoz fel remek angol humorral és öniróniával. A Férfiak fecskében az életörömöt hirdeti, és azt, hogy néha a legváratlanabb dolgok indítanak el a boldogság felé vezető úton.

A főszereplőnek, Ericnek mindene megvan, mégis boldogtalan. Halálosan unja érdektelen munkáját, miközben irigykedik felesége izgalmas, új kinevezése miatt, és keserűségében azzal vádolja a nőt, hogy megcsalja egy kollégájával. Semmi nem okoz számára örömet, és gimnazista fiával is egyre kevésbé találja a hangot. 

Az egyetlen hely, ahol önmaga lehet, az uszoda magánya és a víz alatti csend, de egy nap itt is megzavarja egy látszólag félbolondokból álló, folyton civakodó társaság: az amatőr szinkronúszó férfiak, akik az élet értelmetlensége ellen lázadnak. Ericet eleinte idegesíti a csapat, mégis szóba elegyedik velük, mert nem bírja ki, hogy ne okoskodjon.

A számok embereként - zseniális fejszámoló, egy ponton Esőembernek is csúfolják - rámutat, hogy az egyensúly nem működik, a formációhoz eggyel kevesebb emberre lenne szükség - mire a többiek meggyőzik, hogy eggyel több még sokkal jobb lenne. Így kerül hát bele a csapatba, aminek hatására egész élete megváltozik. 

Aki szerette a mára klasszikussá vált Alul semmi című angol mozit, ebben a filmben sem fog csalódni. Az angol és amerikai sorozatokból és filmekből jól ismert sztárok (Rupert Graves - Szoba kilátással, Sherlock, Jim Carter - Downton Abbey) és a főszereplő, a walesi Rob Brydon, akit a magyar nézők kevésbé, a brit sorozatok rajongói annál jobban ismernek a fekete humorral és pókerarccal megformált szerepeiből, fergeteges, mégis angolosan visszafogott komédiázást csapnak. A Férfiak fecskében soha nem lesz harsány, méltatlan vagy közönséges, és a kissé túlzásnak tekinthető jeleneteket is finom öniróniával tálalja. 

A történet ugyanis túlzásnak tűnhet, de megtörtént eseményeken alapszik: Svédországban valóban alakult pár éve egy amatőr szinkronúszó csapat férfiakból „az élet értelmetlensége ellen”, ahogy kiáltványukban írták. A film egyik felemelő pillanatában fel is bukkannak az eredeti svéd csapat tagjai, önmagukat alakítva. 

A film csodálatos színekkel, érdekes víz alatti felvételekkel és különlegesen hangulatos, londoni helyszíneket felvonultató képekkel mutatja be ezt az egyszerre könnyezve nevetős és fanyar humorú történetet.

A Férfiak fecskében július 12-től látható a mozikban!

Ezt is szeretjük