Botrányba keveredett a Született feleségek színésznője - A rendőrség nyomoz utána

Felicity Huffman vesztegetés miatt került bajba.

felicity-huffman-egyetem-vesztegetes-botrany-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felicity Huffman a Született feleségek című sorozattal robbant be a köztudatba. Ő alakította 2004-től 2012-ig Lynette Scavót, a hatgyerekes édesanyát, akinek a vörös hajú ikerfiai alaposan felfogatták az életet a Lila akác közben.

Mindent megtesz a gyerekeiért

A színésznő a valóságban is édesanya, két lánya született William H. Macy-től, a 18 éves Sofia Grace és a 16 esztendős Georgia Grace. Sofia már elvégezte a középiskolát, és letette a központi vizsgát is, amiből kiderül, hogy a pontszámai alapján melyik egyetemre van esélye bejutni.

A sztárcsemete a Georgetown-ra vágyott, azonban a tesztvizsgán a közelébe sem jutott a felvételhez szükséges pontszámnak, ezért az édesanyja úgy döntött, hogy a kiváltságos anyagi helyzetük segítségével juttatja be lányát az intézménybe.

Huffman 15 ezer dollárt - azaz majdnem 4 és fél millió forintot - adományozott az iskolának, és elintézte, hogy a lánya ne a saját iskolájában írja meg újra a tesztet, hanem egy hollywoodi központban, ahol a korábbi 1000 pontos eredménye 1400-ra emelkedett. Viszonyításképp: 1600 pont érhető el a vizsgán, 1400 pont 94%-os eredményt jelent, 1000 pont pedig csupán 39%-ot.

A rendőrség tegnap éjszaka szállította be Felicity Huffmant a kihallgatásra. Az útlevelét is bevonták, hogy ne hagyhassa el az országot a vizsgálat ideje alatt. A kihallgatás után 250 ezer dolláros - majdnem 70 millió forintos - óvadékot állapítottak meg, amit a színésznő és férje ki is fizettek, így egyelőre szabadon távozhatott.

A botrány nemcsak őt érinti, összesen ötven embert neveztek meg, aki aktív résztvevője volt a csalásnak. A Bír-Lak sorozat egykori színésznője, Lori Loughlin is érintett: ő is szerette volna bejuttatni sportoló gyermekeit egy borostyánligás egyetemre, amiért 500 ezer dollárt ajánlott fel. Ő és a férje jelenleg külföldön tartózkodnak, azonban azonnali hatállyal visszahívták őket az országba.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük