Emlékszel rájuk? Így néznek ki most a Fekete Vipera sztárjai
Edmund Blackadder és társai a nyolcvanas években fordították ki sarkaiból a brit történelmet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Akik nagy rajongói a brit szituációs komédiáknak, azok bizonyára jól ismerik a Blackadder, azaz a Fekete Vipera sorozatot, annak minden szereplőjével együtt.

A rendkívül népszerű szitkomból négy évadot forgattak le a nyolcvanas években - ezek egy-egy brit történelmi korszakot dolgoznak fel a lehető leghumorosabb, és persze a legkevésbé történelemhű formában. Bár Nagy-Britanniában számos szituációs komédia készült az elmúlt évtizedekben, talán nem véletlen, hogy a Fekete Viperát 2004-ben a nézők a második legjobbnak ítélték szavazataikkal!

Mi lett velük?

No, de nézzük, mi lett azóta a legnépszerűbb karakterekkel, akiknek a műsor sikere a leginkább köszönhető.

Magát a címszereplőt alakító Rowan Atkinson természetesen nem ismeretlen a magyar nézőknek, hiszen Mr. Beanként sokan szívükbe zárták az angol komikust. Az 55 éves színész azóta is hasonló, kissé esetlen karaktereket formál meg - jelenleg forgatja a kétbalkezes titkosügynök újabb kalandjait Johnny English Reborn címmel.

A Baldrickot megformáló Tony Robinsont viszont sokan meg sem ismernék mostanság, a színész ugyanis egyáltalán nem hasonlít sorozatbéli önmagára.

Dokumentumfilmek és Doktor House

Az 1946-os születésű sztár szerint Baldrick eljátszása nyitotta meg számára az utat olyan ötletek megvalósítása felé, melyek mindig is érdekelték. Bár színészként mostanság kevésbé látható, műsorvezetőként annál inkább. Különösen kedveltek a történelmet népszerűsítő, szórakoztató jellegű dokumentumfilmjei, mint A történelem legrosszabb melói vagy A valódi Da Vinci-kód.

Kétségtelen, hogy az egykori Fekete Vipera gárdájából az ostoba György régensherceg bőrébe bújó Hugh Laurie a legismertebb sztár manapság. A ma már 51 éves színész akkoriban valószínűleg még csak nem is sejtette, hogy az ezredforduló után egy mufurc doki szerepében hódítja majd meg a közönséget, egyebek közt a finnyás tengerentúliakat is.

Akik közül ráadásul sokan nem is tudták, hogy a tökéletes amerikai kiejtéssel beszélő orvos szerepében egy tősgyökeres britet tisztelhetnek! A Doktor House a 2004-es indulás óta rengeteg díjat besöpört már, és Laurie is kétszer megkapta a Golden Globe-ot szerepformálásáért.

Lord Melchett, azaz Stephen Fry karrierje majdhogynem a Fekete Viperával indult, aztán volt az Egy kis Fry és Laurie egykori cambridge-i egyetemi diáktársával, Hugh Laurie-val, majd olyan remek filmek következtek, mint A hal neve: Wanda, az Oscar Wilde szerelmei, a V, mint vérbosszú, vagy legutóbb az Alice csodaországban. De a tehetséges - és bevallottan meleg - művész írt már regényeket is, sőt, a Harry Potter hangoskönyvek az ő hangján szólalnak meg angolul.

Ha még többet szeretnél tudni Stephen Fry-ról, nézd meg a Sztárlexikonban! Képek,videók, hírek, érdekességek várnak kedvencedről!
Ezt is szeretjük