Féltik a rajongók Erzsébet királynőt: orvosai tanácsára lemondta észak-írországi turnéját

Az orvosok inkább pihenést rendeltek el a királynőnek.

GettyImages-1346948306
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az eredeti tervek szerint Erzsébet királynő ma Észak-Írországba utazott volna, hogy részt vegyen egy kétnapos királyi turnén, számos feladat várt volna rá, ám végül a Buckingham-palota bejelentette, hogy lemondták az eseményt, írta meg a The Daily Mail.

A 95 éves uralkodónő orvosai tanácsára maradt inkább a windsori kastélyban.

Lemondták Erzsébet királynő turnéját

A palota szóvivője angliai idő szerint nem sokkal délelőtt 11 óra után jelentette be, hogy Erzsébet királynő Angliában marad, ez állt pontosan a közleményben: 

Erzsébet királynő kedden még a palotában találkozott a Globális Befektetési Konferencia delegációjával, a felvételen Bill Gatesszel fogott éppen kezet.
Erzsébet királynő kedden még a palotában találkozott a Globális Befektetési Konferencia delegációjával, a felvételen Bill Gatesszel fogott éppen kezet.
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

"A királynő vonakodva fogadta az orvosi tanácsokat, miszerint inkább pihenjen a következő napokban. Őfelsége jó hangulatban van, és csalódott, hogy nem tud most ellátogatni Észak-Írországba, ahol ma és holnap több eseményen is részt vett volna. A királynő legmelegebb jókívánságait küldi Észak-Írország népének, és alig várja, hogy ellátogasson az országba a jövőben."

Egy királyi forrás azt mondta, hogy szerencsére nincs ok az óvatosságra a királynő egészségi állapotával kapcsolatban, és az orvosok döntése úgy tűnik, nem áll összefüggésben a koronavírussal. Az nem derült ki, miért javasolták neki a pihenést a munka helyett. Most a Windsori kastélyban pihen, és várhatóan részt vesz a Cop26 klímaváltozási konferencia eseményein, amit a hónap végén Glasgow-ban tartanak meg.

Nagyon elfoglalt volt ebben a hónapban, eddig tíz királyi feladatot látott el, tegnap például a berkshire-i otthonában a Globális Befektetési Konferencia delegációjával találkozott. 

GettyImages-1346683948
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

A múlt héten 18 év után először látták újra járóbottal a kezében, emellett az orvosok már az alkoholfogyasztásról is teljesen letiltották. Utóbbit azért tették, mert jövőre lesz hetven éve, hogy megkezdte az uralkodását, ezt pedig júniusban egy többnapos programsorozattal ünneplik meg Nagy-Britanniában.

A mai hír hallatán több rajongó ismét aggódni kezdett érte: "Remélem, hogy tényleg minden rendben van a királynővel!" "Lehet, itt lenne az ideje tényleg visszavonulnia, és ezt minden tisztelettel írom, azért mégis 95 éves!" "Drukkolok azért, hogy semmi komoly nem áll a háttérben! Minden jót kívánok őfelségének!" "Kérem, vigyázzon magára! Imádkozom önért" - fogalmazták az aggódó rajongók a Twitteren.

Bill Clinton állapota

A múlt héten Bill Clinton került kórházba, az intenzív osztályon feküdt. Most ilyen az állapota.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük