Erzsébet királynő szívét titokban megdobogtatta a testőre - Tinédzserként így áradozott róla
Erzsébet királynő az unokatestvérének írt levelében vallotta be, hogy mennyire tetszett neki a testőre.

erzsébet királynő cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947 júliusában jelentették be az eljegyzésüket, négy hónappal később pedig összekötötték az életüket. Ekkor Erzsébet 21 esztendős volt.

13 éves korában ismerte meg a herceget, már akkor tudta, hogy ők egy nap összeházasodnak. A The Sun azonban megszerzett egy régi levelet, amiből kiderül, hogy a királynő szívét egy másik férfi is megdobogtatta tinédzserkorában.

Erzsébet királynő és Margit hercegnő ugyanabba a testőrbe zúgott bele

A legtöbb tinédzser átesik azon, amikor valaki iránt gyengéd érzelmeket táplál, de végül a szerelem megmarad plátóinak. Erzsébet királynő is megtapasztalta, milyen érzés ez, a brit napilap egy olyan, 1945 novemberében íródott levelet közölt, amit az uralkodónő unokatestvérének, Diana Bowes-Lyonnak írt. A levélben szót ejtett arról a skót testőrről, akiért bolondult titokban.

- Pusztítóan vonzó fiatal óriás volt, szőke hajjal és kék szemekkel természetesen, Skye-ból származott, és Roddy Macleodnak hívták! Azt hiszem, az én drága Margitom szívét megdobogtatta, és az enyémet is egy kicsit. Nagyon vicces ember volt! Több hagyományos skót táncot is megtanultunk együtt - emlékezett vissza a férfira, akit a két előkelőség mellé helyeztek ki, hogy kísérje őket testőrként a skóciai látogatásuk idején.

Ez a fajta rajongás természetesen megmaradt plátóinak, a levél keltezése után két évvel később összeházasodott Fülöppel.

A férfit, akiről a királynő áradozott az unokatestvérének, Roderick Cameron Robertson-Macleodnak hívták hivatalosan. Harcolt a 2. világháborúban, sőt Németországban még fogoly is volt, de végül szerencsésen visszatért Nagy-Britanniába, ezután a balmorali királyi gárdában szolgált.

Erzsébet királynő esküvői fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Erzsébet királynő az esküvője napján.

Ezt is szeretjük