Erzsébet királynő soha nem mondana le róluk - Mi az, amihez mindig ragaszkodik?
Erzsébet királynő kötelezettségeinek úgy tesz eleget, hogy hűséges társaira mindig jusson ideje.

erzsebet cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

II. Erzsébet sokak szemében tűnhet mufurcnak, pedig unokái szerint nagyon is jó humora, és meleg szíve van. Ide beférnek imádott kutyái is, akiket gyerekeiként szeret, és külön állatpszichológus foglalkozik a nevelésükkel.

II. Erzsébet sehova nem megy nélkülük, és hivatalos eseményeit is úgy időzíti, hogy rájuk mindig legyen ideje. A királynő 18 éves kora óta a corgik elkötelezettje, ezért a korábban szinte elfelejtett kutyafajta népszerűsége is rohamosan nő. Az Erzsébet életéről szóló, Crown című sorozat vetítése óta csak Angliában tavaly 22%-kal több született ebből a fajtából, mint az azt megelőző években.

Ennek sokan örülnek, szakemberek azonban óvatosságra intenek, mert ilyenkor gyakori jelenség, hogy a felelőtlen szaporítók jó üzletet szimatolva, nagyüzemben kezdik tenyészteni a divatos ebeket. A viszonylag olcsón megvásárolt házi kedvencek egészsége sínyli meg a túlszaporítást, ezért ez esetben a vételár többszörösét fizetik ki később a meggondolatlan gazdik az orvosnak.

Sandbox Miniapp

Sorozat a fiatal Erzsébetről

II. Erzsébet királynő életéről történelmi sorozatot készített a Netflix The Crown címen, ami már két Golden Globe-díjat kapott, és a közönség is imádja. Ha idáig azt gondoltad, az ősz hajú, idős nemes hölgy uralkodásának elmúlt 66 éve csak szép, színes ruhák viseléséből és kötelező eseményeken való megjelenésről szólt, akkor ideje végignézned. 

Az egyébként is izgalmas sorozatot a főszereplő Claire Foy, a Fülöp herceget alakító Matt Smith és a Winston Churchillt megformáló John Lithgow játéka teszi felejthetetlenné. A sorozat több megtörtént eseményt dolgoz fel, ilyen például a II. Erzsébet koronázásáról szóló epizód. Nem köztudott, de a kabinet ellenezte, hogy a televízió közvetítse az eseményt, azonban Erzsébet közölte, nem a kormányt, hanem őt koronázzák meg, ezért kénytelenek voltak hozzájárulni az élő közvetítéshez, de kikötötték, a leendő királynőt csak messziről veheti a kamera. A rendező azonban, amikor meglátta, milyen gyönyörű Erzsébet, megszegett minden szabályt, és a lehető legtöbbet mutatták Anglia új uralkodóját. 

Ezt is szeretjük