Erzsébet királynőt és Fülöp herceget így lepték meg Katalin gyermekei: ma 73 éves házasok
Erzsébet királynő és Fülöp herceg ma ünneplik 73. házassági évfordulójukat.

erzsébet és fülöp cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különleges napra ébredhetett Erzsébet királynő és Fülöp herceg, ugyanis ma 73 éve, hogy kimondták a boldogító igent a westminsteri apátságban.

Számos rajongó írt a házassági évfordulójuk alkalmából, sőt Katalin és Vilmos három tündéri gyermeke, György herceg, Charlotte hercegnő és Lajos herceg is készítettek egy kedves ajándékot dédszüleiknek.

Erzsébet királynőt és Fülöp herceget így lepték meg Katalin gyermekei

A Royal Family Instagram-oldal tegnap, a késő esti órákban posztolt egy friss felvételt a királynőről és a hercegről, akik a koronavírus-világjárvány miatt jelenleg a windsori kastélyban töltik a mindennapjaikat a londoni Buckingham-palota helyett. A házaspár éppen egy kanapén ült szorosan egymás mellett, miközben Fülöp egy nagyobb méretű üdvözlőlapot nézegetett széles mosollyal. A palota megosztotta, hogy azt a bizonyos ajándékot Vilmos és Katalin tündéri csemetéi készítették el nekik nagy szeretettel.

 Az asztalukon ott díszelegtek a lelkes rajongók levelei is, ugyanis a királyi család tagjainak évfordulók, ünnepek, születésnapok vagy egyéb fontos életesemény, például esküvő vagy gyerekszületés alkalmából bárki írhat üdvözlőlapot. Ha a postán nem keveredik el a boríték, és az eljut a palotához, a hivatalnokok a címzett családtag nevében válaszul egy képeslapot küldenek vissza a feladónak, amelynek elején az adott előkelőség portréja van, a hátulján pedig egy kedves köszönet olvasható. Mivel rengeteg levelet kapnak ilyenkor, körülbelül egy, akár két hónapot is kell várni a rajongóknak, hogy választ kapjanak a palotától. Akik a királynőnek és a hercegnek írtak, valószínűleg egy csodaszép képeslapot kapnak majd, amelyen a házaspár szerepel.

Érdekesség, hogy Erzsébet csupán 13 esztendős volt, amikor tudta, hogy egy napon Fülöp herceg felesége lesz. 1939-ben, a d artmouthi tengerészeti akadémián találkoztak egymással, ott VI. György király felesége felkérte Fülöpöt, hogy legyen a hercegnők, Erzsébet és Margit kísérője. Nos, ez volt az a pillanat, ami örökre megpecsételte a sorsukat. 

Ez a kép az eljegyzésük bejelentése napján készült róluk.
Ez a kép az eljegyzésük bejelentése napján készült róluk.
Fotó: Hulton Archive / Getty Images Hungary

Levelezni kezdtek egymással, Erzsébet annyira odáig volt a hercegért, hogy 1943 karácsonyára már hivatalos meghívást kapott a királyi udvarba. 1946 nyarán Fülöp beszélt a királlyal, hogy feleségül szeretné venni a lányát. VI. György ebbe beleegyezett, ám muszáj volt megvárniuk, hogy Erzsébet betöltse a 21. életévét, egy évvel később hivatalosan is bejelentették az eljegyzésüket, majd pár hónappal később, 1947. november 20-án összekötötték az életüket. Annak érdekében, hogy az esküvő megtörténjen, Fülöp lemondott a dán és a görög hercegi rangjáról, felvette az anglikán vallást, emellett megkapta a brit állampolgárságot.

Erzsébet és Fülöp esküvői fotói

Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvőjén készült felvételeket.

Ezt is szeretjük