Erzsébet királynő mosolygós, friss fotói: ilyen az állapota most az egészségügyi gondokkal küzdő uralkodónőnek

Erzsébet királynő egészségi állapotáról sokféle pletyka terjed, ám a friss fotóin úgy tűnik, hogy jól érzi magát a bőrében.

cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő egészségi állapotáért egyre jobban aggódnak, ugyanis az elmúlt egy évben egyre több hivatalos munkáját mondta le, vagy adta át egy családtagjának.

Ezen a héten Károly herceg vett át tőle egy feladatot, az uralkodónő a trónörökösre bízta, hogy felolvassa beszédét a brit parlament új ülésszakának május 10-i megnyitóján. A mai napon a királynő újra megjelent a nyilvánosság előtt, így friss fotók is készültek róla.

Ilyen most Erzsébet királynő egészségi állapota

Csütörtökön vette kezdetét a Royal Windsor Horse Show, ami az Egyesült Királyság legnagyobb lovas show-ja és versenye. Bár az első napot a királynő kihagyta, ám pénteken megjelent a helyszínen. Mosolygós fotók készültek róla.

profimedia-0690885342
Fotó: Profimedia

Egy autóban ült a sofőrje társaságában, többen üdvözölték őfelségét a helyszínen. Végig jó kedélyű volt, nem látszott rajta, hogy bármilyen egészségügyi problémákkal küzdene. Utoljára március végén, Fülöp herceg megemlékezésén jelent meg a nyilvánosság előtt. Akkor fia, András herceg kísérte őt a westminsteri apátságban.

Mióta elment a férje, egyre többször lett problémája az egészségével, ősz óta már csak bottal tud járni, idén télen maga vallotta be az őt meglátogató tiszteknek, hogy már a bal lábát sem tudja mozgatni. Az már csak hab volt a tortán, hogy február végén elkapta a koronavírust, de szerencsére sikeresen felépült a betegségből.

Mivel már a sétálás is megterheli, így az orvosai azt tanácsolták, jobb, ha a május 10-i eseményt sem vállalja el, így végül Károly herceg helyettesítette a Lordok Házában.

profimedia-0690890261
Fotó: Profimedia

Az epizodikus mozgásszervi problémái miatt már egyre többen azt beszélik, hogy amint véget érnek az uralkodásának hetvenedik évfordulóját megünneplő jubileumi események, lemond a trónról, írta meg a Daily Beast.

A lap arról a pletykáról is írt, ami arról szólt, hogy a királynőnek valójában súlyosabb gondjai vannak, amit a palota közöl róla, és a szívével van gond. Ezt azzal indokolták, hogy még az ősszel kórházba szállították, hogy MRI-vizsgálatokon vegyen részt. Persze MRI-t sokféle betegség esetében végeznek az emberrel, például abban az esetben is, ha valaki hátfájással küzd, így ez tökéletesen alátámasztja a Buckingham-palota verzióját, ugyanis a királynő sajtósai csak a mozgásproblémájáról kommunikáltak eddig.

A Daily Beast úgy tudja, Erzsébet, aki a koronavírus kirobbanása óta a windsori kastélyban él, kerekesszékkel közlekedik az otthonában, ám ezt direkt titkolja a palota, mert nem szeretné, ha ez csorbítana a tekintélyén, és esetleg emiatt mondanák neki, hogy mondjon le minél előbb. Ennek tényét viszont a palota nem erősítette meg.

- Úgy tudom, nincs semmilyen katasztrofális baja, szimplán csak 96 éves, minden palotai tagadás ellenére arra gyanakszom, hogy Károlyt egy éven belül hivatalosan is beiktatják valamiféle régensi minőségben. A keddi nap viszont mindent megváltoztatott. A királynőnek tényleg nincs más lehetősége, ha nem tudja folyamatosan ellátni az államfői szerepét. Az egy dolog, hogy nem tud elmenni a glasgow-i klímacsúcsra, de ha már képtelen a szokásos, alapvető államfői feladatok ellátására, akkor szerintem el kell őt távolítani a pozíciójából, természetesen a beleegyezésével - vélekedett Duncan Larcombe, a királyi család szakértője, a The Sun volt szerkesztője.

Jackie és John F. Kennedy lánya

Képes összeállításunkban megnézheted Jackie és John F. Kennedy egy szem lányát.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük