Négy gyermeke gyászolja! Váratlanul elhunyt a népszerű színész
Eric Sykes
Eric Sykes, legendás brit színész rövid betegség után hunyt el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Július 4-én, rövid betegség után, 89 éves korában elhunyt Eric Sykes, legendás brit rádió- és tévésztár, színész, komikus.

Hét évtizeden keresztül szórakoztatta a nézőket, karrierje során olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Tony Hancock, Spike Milligan, Peter Sellers és Hattie Jacques.

A szakma nagy öregje

- A televízió, a színpad és a film sztárjaként ünnepelt Eric Sykes rövid betegség után ma reggel békében elhunyt. A családja mellette volt - mondta szerdán a Reuters hírügynökségnek Norma Farnes, a színész menedzsere.

A szórakoztatóipar nagy öregje 1923. május 4-én látta meg a napvilágot az angliai Oldhamben. A második világháború alatt kezdett el dolgozni, majd nem sokkal később Londonba költözött.

Pályája során oszlopos tagja volt az ötvenes években nagy sikerrel futó The Goon Show című rádiós vígjátéksorozat írói gárdájának, később pedig számtalan televíziós sorozatban szerepelt.

Részt vett többek között a The Howerd Crowd, valamint a The Tony Hancock Show munkálataiban is.

Négygyermekes apa

1960 és 1965 között a Hatti Jacques brit színésznővel közös, fekete-fehér szituációs komédiával csalt mosolyt a tévénézők arcára. Később több játékfilm mellékszereplőjeként is láthatta a közönség, ám a legtöbben valószínűleg az 1967-es The Plank című brit vígjátékból emlékeznek rá.

Utolsó televíziós szerepét 2010-ben kapta, amikor Agatha Christie: Halloween és halál című bűnügyi regényének filmes adaptációjában tűnt fel. Még a nyolcvanas éveiben is gyakran színpadra állt, habár egészsége egyre romlott. 2002-ben sztrókot kapott és szívműtéten esett át, ezenkívül súlyos látási és hallási gondokkal küzdött.

Feleségét, Edith Milbradtot 1952-ben vezette oltár elé, az évek során négy gyermekük született: három lányuk, Catherine, Julie és Susan, és egy fiuk, David.

Ezt is szeretjük