35 évesen öngyilkos lett Emil Forselius
Kisfiát apa nélkül hagyta
Emil Forselius svéd színészt a magyar nézők leginkább a díjnyertes Tik-tak című filmből ismerhették.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. március 2-án holtan találták stockholmi otthonában Emil Forselius svéd színészt. A 35 éves sztár, akit a magyar nézők leginkább az 1997-es Tik-tak című díjnyertes filmből ismerhettek, önkezével vetett véget életének.

1998-ban, a Guldbagge-gálán átvette a díjat a legjobb mellékszereplő kategóriában

Az 1974-es születésű Emil Forselius gyerekkorától színésznek készült. A középiskola elvégzése után alkalmi megbízásokból tartotta el magát, majd 1998-ban sikerrel felvételizett a stockholmi színművészeti egyetemre. Diplomáját 2002-ben kapta kézhez, ezek után sorra játszott különféle mozis alkotásokban, valamint a színpadon is megmutatta tehetségét.

Szerették hazájában

Mégis, legnagyobb sikerét még kezdő színészként érte el az 1997-es Tik-tak című filmben. A történet egy nap alatt játszódik Stockholmban, a különböző szereplők látszólag egymástól függetlenül élik meg ugyanazt a 24 órát, ám a végén az idősíkok és események egymásba fonódnak.

A szokatlan stílusú sztoriról - a filmet később a magyar csatornák is többször sugározták - a kritika elismerően nyilatkozott. Készítőit, valamint a bőrfejű Lassét alakító Forseliust a svéd Oscarnak is emlegetett Guldbagge 1998-as díjkiosztóján egyaránt jutalmazták.

Depressziós volt

Azóta évente egy-két filmet forgatott, Svédországban népszerű színésznek számított - legutolsó  moziját, a Wallander Indrivaren címűt nemrég mutatták be. Ráadásul a magánélete is rendeződni látszott, kisfiát imádta, és igyekezett minden időt vele tölteni.

Ám, mint kiderült, a fiatal tehetséget évek óta súlyos depresszió gyötörte. Három éve szintén önkezével vetett véget életének kedves kolléganője, a vele egyidős Johanna Sallström, amit sosem tudott kiheverni.

Édesanyja szerint vasárnap még beszéltek telefonon, és semmi nem utalt a későbbi tragédiára. De a végzetes napon megérezte, hogy valami történt, ezért a fővárosba utazott, hogy meglátogassa. Sajnálatos módon már túl késő volt, csak egy búcsúlevél várta a fiától: „Anya, én mindent megpróbáltam, de még ez sem volt elég.”
Ezt is szeretjük