A Kamilla hercegnét alakító színésznő várandósan vette át Oscar-díját: már ekkora Emerald Fennell babapocakja
Emerald Fennell második gyermekével várandós.

emerald-fennel-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban tartották meg a 93. Oscar-gálát, amelyen a koronavírus-világjárvány miatt sokkal kevesebb híresség vehetett részt.

A korona negyedik évadából ismert Emerald Fennell színésznő és rendező is jelen volt a Los Angeles-i Dolby Színházban, ugyanis az Ígéretes fiatal nő című, saját rendezésű filmjét öt kategóriában is jelölték.

Emerald Fennell a legjobb forgatókönyvért vette át Oscar-díját

Az állapotos sztár csak úgy ragyogott virágos Gucci estélyijében. Jelenleg második gyerkőcét várja, az Oscaron is látszódott már a kerekedő babapocakja. Végül a legjobb eredeti forgatókönyvért járó díjat vehette át a színésznő, nem mellesleg a legjobb rendező kategóriában is jelölték, de végül azt az elismerést Chloé Zhao kapta A nomádok földjéért.

GettyImages-1314447478
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

A Carey Mulligan főszereplésével elkészült Ígéretes fiatal nő volt az első olyan nagy mozifilmje, amit Fennell rendezett, illetve a forgatókönyvet is ő írta. Előtte 2018-ban csak egy rövidfilmet rendezett, mely a Careful How You Go címet kapta. Érdekesség, hogy az Oscarra jelölt alkotását 23 nap alatt forgatták le, akkoriban hét hónapos terhes volt a kisfiával, aki végül 2019-ben látta meg a napvilágot.

- Őszintén, hihetetlen volt a munkafolyamat. Senki nem számított rá, hogy 23 nap alatt leforgatjuk az egész filmet, arra sem számítottunk, hogy egyáltalán eljutunk erre a szintre. Nagyon megindított az emberek kedvessége és az a sok beszélgetés, amit folytattunk együtt. Ez tényleg nagyon elsöprő élmény - nyilatkozta a gála vörös szőnyegén az E! Entertainmentnek.

GettyImages-1314412204
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

Amikor még a forgatókönyvet írta, rengeteg Britney Spearst hallgatott, az énekesnő dalai óriási hatással voltak rá, emellett általában pizzát evett, hiszen a nagy alkotás közepette nem volt ideje feltölteni a hűtőjét, így maradt a rendelés.

Roger Ebertnek adott interjújában elmesélte, hogy a hetedik hónapban volt, amikor forgatták a mozit, kicsit tartott attól, hogy az állapota lelassítja őt a munkában, de végül ez nem történt meg.

- Mint sok nő, én is rettegtem attól, hogy az állapotom miatt megáll az élet. De a nők sokkal nehezebb dolgokat tesznek hét hónapos terhesen, még nehezebb dolgokat a filmek rendezésénél. Nem én voltam az első és utolsó, aki ilyen állapotban dolgozott, de megoldható volt így is a munka, minden rendben zajlott. Hihetetlenül hálás voltam, hogy olyan ügyes emberekkel dolgoztam, akik értenek a szakmájukhoz. Az a véleményem, hogy ma már a nők azt csinálnak, amit akarnak - magyarázta.

A 2021-es Oscar-gála legszebb ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen ruhákban pompáztak a női hírességek az idei Oscar-gálán.

Ezt is szeretjük