Elvis Presley-től emiatt vált el Priscilla: ilyen volt a házasságuk valójában
Emiatt vált el Elvis Presley és Priscilla.

elvis-presley-getty-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elvis Presley világszerte nők millióinak dobogtatta meg a szívét, bármit megtettek volna érte, hogy a közelébe férkőzhessenek. Erre azonban hivatalosan semmi esélyük sem volt, hiszen a sztár szíve foglalt volt.

1959-ben ismerkedett össze az akkor csupán 14 éves Priscilla Presley-vel, akit évekkel később, 1967-ben feleségül vett. A gyermekáldásra sem kellett sokáig várniuk, lányuk, Lisa Marie 1968-ban jött a világra. 

Elvis és Priscilla Presley házassága

A most 76 éves Priscilla Presley annak idején mindent megtett, hogy fiatal feleségként helytálljon, de nagyon aggódott a rajongó lányok ostroma miatt, így sokat féltékenykedett. Előfordult olyan, hogy Elvist még a fogorvoshoz is elkísérte, hogy biztos lehessen abban, nem valaki mással találkozik. 

Gyermekük, Lisa Marie nagyon korán érkezett, ezért aggódott, vajon kibírja-e ezt a szerelmük Elvisszel. A házasságuk igen hullámzónak bizonyult, a sztárnak folyamatosan voltak viszonyai, sőt egy alkalommal Priscilla is afférba kezdett egy másik férfival. Végül 1973-ban elváltak, de annyira jóban maradtak, hogy a bírósági határozat kihirdetése után kézen fogva hagyták el az épületet. 

Priscilla Presley az utóbbi években egyre több mindent árult el a házasságukról, elmondta például, hogy nem azért akart elválni, mert nem szerette a legendát, hanem mert úgy érezte, mellette túl keveset látott a világból. 

- Nem voltak olyan kamaszéveim, mint egy átlagos lánynak, nyilvánvalóan, tehát alkalmazkodnom kellett. Tulajdonképpen csak követtem, amit ő tett. Úgy értem, az ő életét éltem. Azt a filmet néztem meg, amit ő akart, azt a zenét hallgattam, amit ő akart, oda mentünk, ahova ő akart. Őszintén, nem volt saját életem. Tényleg elveszítettem magam - árulta el a Loose Women felvételén még 2016-ban. 

Nemrég pedig arról nyilatkozott, hogy az esküvőjük után felröppen a pletyka, ami szerint Elvis Presley csak azért vette el, mert teherbe esett. Ez nagyon bántotta, ekkor határozta el, többé nem vesz a kezébe magazinokat. Erről nemrégiben, 2022 márciusában beszélt. 

- Akkor jöttem rá, milyen gonoszak az emberek… Olyan pletykák voltak, hogy azért vett csak el, mert terhes vagyok. Én meg erre azt mondtam, hogy istenem, nem lesz ez így jó nekem! - mesélte egy kiállításmegnyitón Ausztráliában Priscilla.  

- A házasság elején nem volt könnyű, de tudtam, mibe vágok bele, mert már nagyon fiatalon láttam - tette hozzá Elvis Presley exfelesége.

Elvis Presley mindössze 42 éves volt, amikor 1977-ben elhunyt. Ekkor már több súlyos betegséggel küzdött, gyógyszerfüggő volt, végül a szíve vitte el. 

Priscilla Presley régen és most

Ha az ember elnézi a hatvanas-nyolcvanas években róla készült fotókat, szinte el sem hiszi, hogy Elvis szerelme, a csillogó szemű, szexi szépség ugyanaz, mint aki most torz arccal próbál mosolyogni a kamerába. Nézd meg, hogyan változott Priscilla Presley arca az elmúlt évtizedek során!

Cover-fotó: Getty Images/Bettmann

Ezt is szeretjük